Om oss

Vi grundade VPNOverview 2014 i Nederländerna för att utbilda användare världen över och ge dem förmågan att ta kontroll över deras onlineintegritet.

Vi är ett team på 50+ cybersäkerhetsanalytiker, skribenter, forskare och redaktörer – utspridda över 15 länder, och vi drivs av ett förenat uppdrag: att ge dig informationen och verktygen du behöver för att självsäkert kunna navigera dig igenom den invecklade världen av digital integritet och skydda din onlinenärvaro.

VPNOverview är en del av Internet Privacy Initiative. Vårt nederländska handelskammarnummer är 74954164. Vårt huvudkontor ligger i:

VPNOverview/Internet Privacy Initiative
Groesbeekseweg 246a
6523 PJ Nijmegen
Nederländerna

Du kan även skriva till oss på team@vpnoverview.com.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att tillhandahålla djupgående forskning och information om VPN-tjänster och cybersäkerhetsverktyg.

Vi strävar efter att tillhandahålla tillgänglig, exakt, konkret information som våra läsare kan använda för att skydda sig själva.

Hos VPNOverview är vi övertygade om att onlineintegritet är en mänsklig rättighet, alla bör har åtkomst till informationen och verktygen som de behöver för att skydda sin personliga information online.

Med teknikens och internets konstanta tillväxt kan det vara en utmaning att hålla sig uppdaterad på det föränderliga integritetslandskapet. Under det senaste årtiondet har VPNOverview blivit en pålitlig källa för miljoner människor över hela webben genom att tillhandahålla opartiska och precisa åsikter om bästa VPN, bästa antivirusprogram och andra cybersäkerhetsverktyg.

Grundvärderingar: Det står vi för

VPNOverview grundades med principerna: ärlighet, tillgänglighet och integritet. Vi genomför egna rigorösa tester av alla VPN-tjänster, antivirusprogram och andra cybersäkerhetsverktyg som vi recenserar.

Vi köper VPN-prenumerationer till vanliga priser, precis som alla kunder för att försäkra oss om att vår recension är så precis som möjligt. Varje VPN och säkerhetsverktyg som vi granskar eller skriver om är genomgående undersökta och oberoende testade.

Vi accepterar inga betalningar för att förvränga resultaten i någon recension eller dölja några brister. Varje recension skildrar vår ärliga och exakta åsikt, och varje verktyg testas noggrant av våra forskare och säkerhetsexperter.

Om du som besökare prenumererar hos en VPN-leverantör genom länkarna från vår hemsida kan vi komma att få kommission från VPN-leverantören. Detta har ingen inverkan på våra recensioner – vi rekommenderar endast VPN-tjänster som vårt team helhjärtat tror på efter vårt robusta testande.

Våra grundvärderingar är:

  • Tillgänglighet: Vi är övertygade om att alla har rätt att förstå den digitala integritetens, frihetens och onlinesäkerhetens komplexitet, och man bör därför ha tillgång till informationen och resurserna som krävs för att skydda sig online.
  • Expertis: Vårt team jobbar hängivet för att hålla sig i framkant i den digitala integritetssektorn, och hjälpa användare att säkra deras frihet online genom att kontinuerligt lära och dela med oss av den senaste kunskapen och bästa praxis.
  • Ansvarstagande: Vi tar vår roll med att främja onlineintegritet och säkerhet på största allvar och vi jobbar för att tillhandahålla trovärdig och exakt information.
  • Möjlighet: Vårt mål är att ge människor möjlighet att ta kontroll över deras digitala integritet och skydda deras onlineinnehåll.
  • Samarbete: Vi tror på samarbetets kraft och strävar efter att jobba tillsammans med likasinnade organisationer för att främja digital integritet och säkerhet för alla.
  • Innovation: Vi jobbar för att utforska nya tekniker och lösningar för att hjälpa våra användare att hålla sig undan integritetshot och upprätthålla kontrollen över deras onlineinnehåll.

Vi följer även en rigorös approach när vi recenserar VPN-tjänster och andra cybersäkerhetsverktyg. Du kan lära dig mer om hur vi recenserar VPN-tjänster i vår recensionsmetodologi.

Kommersiella förfrågningar och reklam

Hos VPNOverview tillåter vi inte gästinlägg eller reklam på vår hemsida. Vi vill skydda vår objektivitet och kunna garantera att alla artiklar på VPNOverview återspeglar våra egna åsikter och resultat.

Om vi skulle tillåta gästinlägg kan det underminera vår förmåga att upprätthålla den höga kvalitetsstandarden som våra läsare förväntar sig från VPNOverview. Dessutom kan det äventyra vår objektivitet.

Vår prioritet är att förbli så objektiva och genuina som möjligt, samtidigt som vi prioriterar vår publiks och hemsidans bästa intressen.

Människorna bakom VPNOverview

Ett litet hängivet team med cybersäkerhets- och integritetsproffs jobbar dagligen hos VPNOverview. Vårt huvudkontor ligger i Nederländerna, även om vårt team är utspritt över hela jorden. Här nedan introducerar vi kärnan i vårt team mer i detalj.

David Janssen

David Janssen

Cybersäkerhetsanalytiker

David är en cybersäkerhetsanalytiker och en av VPNOverview:s grundare. Sedan 2014 har han fått internationell erfarenhet genom jobb med myndigheter, NGO:s och inom den privata sektorn som cybersäkerhetsrådgivare och VPN-expertrådgivare.

Kat Oran

Kat Oran

Koordinator för innehåll och copywriting

Kat är en företagsexpert inom IT-säkerhet och täcker områdena cybersäkerhet, onlineintegritet och censur med erfarenhet inom projekthantering, processutveckling och ledarskap. Hon koordinerar vårt expertteam med copywriters.

Priscilla Sherman

Priscilla Sherman

Chefredaktör/koordinator

Priscilla är VPNOverview:s chefredaktör och har flera års erfarenhet av VPN-tjänster och produktrecensioner. Hon hjälper med att koordinera teamet och säkerställer att allt innehåll på vår hemsida är ärligt och tillgängligt.

Quinten van Kastel

Quinten van Kastel

Chefdesigner och koordinator

Quinten är koordinator och chefdesigner hos VPNOverview. Efter att ha jobbat inom många områden hos VPNOverview är han nu chef över alla visuella områden, inklusive att omvandla svåra koncept till lättförståeliga infografiker.

Vladimir Labovic

Vladimir Labovic

Senior grafisk designer

Vladimir är en senior grafisk designer hos VPNOverview med ett djupt intresse för cybersäkerhet. Hans specialitet är att skapa digitala visuella lösningar och strategier för webbsyften. Han ansvarar för många infografer och bilder på vår webbplats som hjälper läsarna att förstå komplext tekniskt material.

Nenad Sibinovikj

Nenad Sibinovikj

Kommunikationsspecialist

Nenad är en PR- och kommunikationsspecialist med en bred internationell erfarenhet.

Naj Ahmed

Naj Ahmed

Techredaktör

Med en finansbakgrund och stort intresse för marknadsföring har Naj jobbat med flera ledande företag världen över. Just nu jobbar han som cybersäkerhetsanalytiker och senior redaktör hos VPNOverview.

Mehak Siddiqui

Mehak Siddiqui

Techjournalist

Mehak har jobbat som skribent i över ett årtionde och har en passion för att hjälpa människor att skapa tryggare och hälsosammare relationer med allt inom tech. Hon har en magisterexamen inom kommunikation och är intresserad av vilken inverkan teknik och internet har på globala samhällen.

Nathan Daniels

Nathan Daniels

Techjournalist

Nathan är en internationellt utbildad journalist med ett särskilt intresse för hindrande av cyberbrott. För VPNOverview forskar han på cybersäkerhet, internetcensur och onlineintegritet. Han bidrar till att utveckla vårt rigorösa VPN-testande och granskningsmetoder.

Theodor Porutiu

Theodor Porutiu

Techskribent

Theodor är en innehållsskribent med passion för den senaste teknikutvecklingen och content marketing-strategier. Han gillar integritetsvänliga program, SEO-verktyg, och när han inte skriver försöker han att övertyga folk att avinstallera TikTok.

Ronella van der Burgt

Ronella van der Burgt

Techjournalist

Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så tryggt som möjligt. Därför vill hon skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor om risker och fallgropar.

Tove Marks

Tove Marks

Techjournalist

Tove har jobbat för VPNOverview sedan 2017 som journalist inom cybersäkerhet och sekretessutveckling. Hon har en bred erfarenhet av att utveckla rigorösa metoder och protokoll för VPN-tester till vår VPN-recensionssektion.

Sandra Gyles

Sandra Gyles

IT-kommunikationsspecialist

Sandra har flera års erfarenhet inom IT- och techsektorn som kommunikationsspecialist. För VPNOverview följer hon den relevanta utvecklingen för cyberbrottslighet och onlineintegritet, och hon genomför rigorösa tester av VPN-tjänsters kvalitet.

Brad Richardson

Brad Richardson

Techskribent

Brad är specialist inom digital säkerhet och marknadsföring med flera år av praktisk erfarenhet i branschen. Han tycker om att forska på möjligheterna för avblockering och streaming med VPN-tjänster.

Ana Radovanovic

Ana Radovanovic

Översättnings- och lokaliseringskoordinator

Ana jobbar som lokaliserings- och översättningskoordinator hos VPNOverview. Hon har jobbat inom flera olika branscher som design, iGaming och teknik, och hon har bevisad erfarenhet för utveckling av strategier för innehållslokalisering.

Jose Antonio Lechuga Jiménez

Jose Antonio Lechuga Jiménez

Översättnings- och lokaliseringskoordinator

Jose är översättnings- och lokaliseringskoordinator hos VPNOverview. Han har jobbat i översättnings- och lokaliseringsbranschen i över 10 år och har erfarenhet av att leda projekt på flera olika språk inom marknadsföring, teknik och webbplatser.

Mattias Karlander

Mattias Karlander

Innehållsöversättare – Svenska

Mattias är specialist inom översättning, lokalisering och transcreation. Dessutom har Mattias en bakgrund inom tech och mjukvaruutveckling, samt en djup insikt i cybersäkerhetssfären. Han har varit hos VPNOverview sedan 2022.

Skydda våra journalister

Vårt forskningsteam dyker frekvent djupt in i den cyberbrottsliga världen och genomför kritiska utredningar av myndigheters och stora techföretags integritetspraxis.

För att skydda deras identiteter och säkerhet jobbar en del av våra journalister med jämna mellanrum under täckmantel eller med alias i deras vardagliga roller, beroende på om den forskning de sysslar med kräver en sådan approach. När exempelvis olagliga verksamheter på dark web utreds kan det vara nödvändigt att hålla våra forskares identiteter dolda för att inte röja täckmanteln och garantera deras säkerhet.

Integritet är ett av våra främsta värden, och vi har strikta etiska principer som vi följer när vi gör våra utredningar.