Vår CyberGhost betyg

  • Hastighet
    9.0
  • Säkerhet
    8.5
  • Användarvänlighet
    8.5
  • Servernätverk
    9.0
  • CyberGhost-recension (2023): Lättanvänd VPN. Men säker?

    CyberGhost är en populär VPN-leverantör som är känd för sin användarvänlighet. Den här leverantören ägs av Kape Technologies som även äger Private Internet Access och ZenMate. Företaget har konsekvent stöttat flera aspekter av mänskliga rättigheter, som rätten till sekretess, ett fritt samhälle och obegränsad internetåtkomst.

    CyberGhost grundades ursprungligen i Rumänien 2011, och de blev snabbt kända som en av de bästa gratis VPN-leverantörerna på marknaden, men nu fokuserar de dock på premiumpaket. Frågan vi ställer oss: är de värda priset?

    Vi har utvärderat alla viktiga funktioner hos den här VPN-leverantören, inklusive CyberGhosts servernätverk, hastighet, säkerhet och användbarhet. Läs vår CyberGhost-recension här nedan för att få reda på allt om den här tjänsten.


    CyberGhost: En kort recension

    8,8

    Fördelar

    • Användarvänligt gränssnitt
    • Lätt att installera
    • Otroligt prisvärd
    • Funkar med Netflix och andra streamingtjänster
    • Ideal för torrentnedladdningar
    • 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti
    • Expansivt servernätverk

    Nackdelar

    • Spårar vilka enheter som används
    • Inte ideal om du bor i ett land som använder tung censur
    • Inga starka hash-algoritmer som SHA-2
    • Begränsade betalningsalternativ (kreditkort, PayPal, och BitPay)

    CyberGhost är mycket användarvänlig och erbjuder lysande hastigheter för att surfa och streama. Leverantören erbjuder även utmärkt säkerhet till sina användare tack vare dess starka 256-bitars kryptering. De erbjuder relativt billiga prenumerationspaket och en överraskande generös 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti för längre prenumerationer.

    Det är enkelt att installera CyberGhost och du kan använda tjänsten på upp till sju enheter samtidigt. Det är perfekt om du vill använda en VPN för att få åtkomst till geobegränsat innehåll på olika enheter, inklsuive din laptop, smart-TV, Android-smartphone, iPhone, Chromecast och surfplatta.

    CyberGhost är ideal för nya VPN-användare. Det är ett utmärkt val om du vill ladda ner torrents eller avblockera streams. CyberGhosts vidsträckta servernätverk gör att du kan ge dig ut på nätet genom servrar i hela världen. Baserat på alla användbara funktioner gav vi den här tjänsten det övergripande betyget 8,8/10.

    Specifikationer CyberGhost
    💵 Pris Från 2,19€ per månad
    📱 Operativsystem Android, Linux, Mac, Windows, iOS
    💻 Anslutningar 7
    💳 Betalningsmetoder Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort, Paypal
    🔒 Protokoll IKEv2, OpenVPN, Wireguard
    📥 Torrent alternativ Torrenting tillåtet
    📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
    📋 Loggar Loggfri
    🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

    Hastighet: Hur snabb är CyberGhost?

    Betyg 9 av 10

    Hastighet är en av de viktigaste aspekterna för alla VPN-tjänster. Därför testar vi prestandan hos alla VPN-tjänster som vi granskar. Vi behöver säkerställa att de kan skydda din trafik utan att orsaka markant minskade hastigheter och lagg. CyberGhost presterade väldigt bra i vårt hastighetstest och fick 9/10 för hastighet.

    Här är våra huvudsakliga slutsatser om CyberGhosts prestanda:

    • Vi hade godtagbart minskad hastighet i våra tester.
    • Skillnader uppmättes i prestandan mellan de olika CyberGhost-servrarna.
    • Vi hade en smidig användning från dag-till-dag utan några märkbara problem.

    Hastighet – testresultat för CyberGhost

    För den här recensionen testade vi CyberGhosts VPN-app för Windows från Nederländerna, där vårt huvudkontor ligger. Vi började med att avgöra vårt riktmärke för hastigheten (utan VPN-tjänsten) och jämförde det med CyberGhosts prestanda på olika servrar.

    Observera att dina hastigheter kan skilja sig beroende på din plats, internetanslutning och andra faktorer. Därför bör du se våra resultat som indikatorer på en möjlig prestanda.

    Med det avklarat kan vi fortsätta med att ta en titt på resultaten från vårt VPN-hastighetstest av CyberGhost:

    ServerNedladdning (Mbps)Uppladdning (Mbps)Ping (MS)
    Ingen VPN204,37247,593
    Bästa servern (Amsterdam)194,25232,294
    Nederländerna193,49230,6614
    Tyskland (Frankfurt)194,03235,8210
    Spanien (Madrid)192,25229,7336
    Mexiko165,840,42172
    Frankrike (Paris)193,22227,0115
    Italien (Milano)191,94233,4922
    Storbritannien (London)194,33235,2912
    USA (New York)193,15129,0192
    USA (Los Angeles)156,57132,81158
    Kanada (Montreal)193,3890,8688
    Brasilien142,4391,51219
    Sydafrika151,6296,7184
    Argentina122,79121,21234
    Portugal194,78231,4338
    Japan136,5350,42229
    Australien (Sydney)108,0698,06252

    Även om det inte är den snabbaste VPN-tjänsten på marknaden, så presterade CyberGhost riktigt bra på alla närliggande servrar. Men när pingen gick upp började våra nedladdningshastigheter att sjunka. VPN-tjänsten fungerade ändå, men vi förväntade inte ett sådant ordentligt fall från CyberGhost.

    Överraskande nog sjönk inte vår uppladdningshastighet mellan servrarna (förutom i Sydafrika). Det gör CyberGhost till ett utmärkt verktyg för uppladdningskrävande aktiviteter som videokonferenser.

    Vi märkte även stora skillnader i hastighet mellan servrarna. Till exempel var CyberGhosts dedikerade amerikanska Netflix-server mycket snabbare än alla andra amerikanska servrar som vi testade. Därför rekommenderar vi att man experimenterar lite med olika CyberGhost-servrar tills man hittar den som passar dina behov.

    I genomsnitt tog det oss bara ett par sekunder att ansluta till alla VPN-servrar, vilket är lysande. Naturligtvis varierar anslutningstiderna beroende på din valda server och VPN-protokoll.

    Hastighet vid vardagsbruk

    Vi använde CyberGhost för att titta på Netflix-serier och massor av YouTube-klipp utan några problem. Naturligtvis gick vanligt surfande också smidigt. CyberGhost upprätthöll tillräcklig hastighet för att ge oss en helt friktionsfri och laggfri upplevelse.

    Vi laddade även ner några torrents och spelade MTG Arena alldeles för länge. Allt gick smidigt, som om CyberGhost inte ens var aktiverat. Om du sysslar med bandbreddshungriga onlinespel i multiplayer-läge så rekommenderar vi ändå att du håller dig till närliggande servrar med lägre ping.

    Säkerhet: Hur säker är CyberGhost?

    Betyg 8,5 av 10

    Säkerhet är en av de viktigaste aspekterna hos en bra VPN-tjänst. Gedigna VPN-tjänster som CyberGhost behöver säkerställa anonym surfning genom att hålla din privata data borta från snokande ögon, som din internetleverantör, hackare och andra parter.

    De gör det genom att dölja ditt riktiga IP, kryptera din data och inte syssla med suspekt loggning. CyberGhost nuvarande lösning får 8,5/10 för onlinesäkerhet.

    Här är en snabb översikt av våra slutsatser:

    • CyberGhost stöttar protokollen OpenVPN, IKEv2 och WireGuard.
    • Deras integritetspolicy avslöjade inte några farliga loggningsmetoder.
    • CyberGhost har en automatisk kill switch.
    • Du kan addera CyberGhost Security Suite till din prenumeration för att få extra säkerhetsverktyg som är specificerade för Windows.
    • I våra tester visade inte CyberGhost några IP- eller DNS-läckor.
    • Du behöver bara ange din emailadress coh betalningsmetod under registreringsprocessen.

    Protokoll

    CyberGhost erbjuder en gedigen uppsättning av moderna VPN-protokoll. De har även gjort sig av med några av de äldre och försvagade alternativen som PPTP och L2TP, vilket är ett bra tecken.

    Den nuvarande listan med VPN-protokoll inkluderar:

    • OpenVPN (TCP/UDP): Tack vare dess utmärkta balans mellan hastighet och säkerhet är det här det populäraste VPN-protokollet idag. Det tillfredsställer behoven hos de allra flesta VPN-användare där ute.
    • IKEv2: Ett protokoll som inte belastar processorn i samma utsträckning som OpenVPN, och protokollet låter dig växla mellan nätverk utan att tappa din VPN-anslutning.
    • WireGuard: Det yngsta protokollet på den här listan och det är enligt oss framtiden för VPN-tjänster. Det ger utmärkta hastigheter och säkerhet samtidigt som det har en mycket mindre kodupsättning än OpenVPN.
    Skärmbild av CyberGhost-protokoll

    Om du inte är säker på vilket protokoll som är bäst för dig, då kan CyberGhosts klient välja ett automatiskt baserat på din anslutning. Om du hellre styr detta rekommenderar vi att du väljer WireGuard. Observera att växling mellan TCP/UDP bara funkar om du använder OpenVPN.

    CyberGhost använder AES-256-schiffer för att förvränga din trafik. Det är den säkraste krypteringsmetoden som finns idag, och den kallas även för ”militärklassadkryptering.

    Om du vill byta till WireGuard använder du istället ChaCha20. Med det här alternativet är det även idealt om dina enheter inte stöttar AES-hårdvaruacceleration.

    Loggning och sekretess

    CyberGhost marknadsför sig som en 100% loggfri VPN. Men det är inte helt sant eftersom de registrerar rätt så mycket info. Som tur är kan inget av det användas för att identifiera dig eller för att utföra en hackerattack mot dig.

    Med det i åtanke – den här typen av information loggar CyberGhost VPN:

    • Registreringsinformation: Emailadress och betalningsmetod.
    • Personlig information: Anonymiserade IP-adresser, land, transaktionsuppgifter och delar av kreditkortsnummer.
    • Anonym (ej personlig) information: Webbläsare, typ av enhet (mobil/dator), allmänna inställningar och metadata, operativsystemsversion, valt språk, tidsstämplar när besök på den officiella hemsidan skett och andra digitala fingeravtryck i webbläsaren.

    Proffstips: Undvik kreditkortsbetalningar

    Försök att undvika kreditkortsbetalningar eftersom de kräver att du delar ditt fullständiga namn, land, postnummer och dina kortuppgifter. Istället rekommenderar vi att du väljer Bitcoin-betalningar eftersom de skyddar din identitet bättre.

    Företaget separerar alltid din personliga data och din ej personliga information. På så vis kan ingen kombinera de här två grupperna för att göra kopplingar till din riktiga identitet. Fastän vi inte är några fans av IP-loggning (även om den är anonymiserad), så anser vi att det här är en säker loggningspolicy.

    Å andra sidan finns det massor av andra ting som CyberGhost inte registrerar:

    • Vilken användare som varit inne på en särskild hemsida eller tjänst.
    • Vilken användare som anslutit till (sin) CyberGhost VPN-tjänst vid en viss tid eller vilken CyberGhost VPN-server-IP man använt.
    • Uppsättningen av riktiga IP-adresser från en användares dator.

    Dessutom har CyberGhost en regelbundet uppdaterad transparensrapport, där du kan se relevant data om DMCA-klagomål, skadliga aktivitetsmarkeringar och polisbegäran.

    CyberGhost transparensrapport och begäran 2020

    Alla de här förfrågningarna är meningslösa eftersom inga av datan som CyberGhost loggar kan användas för att identifiera några användare eller spåra deras trafik tillbaka till dem. Så även om CyberGhost registrerar information är det i praktiken en VPN med strikt loggfri policy vad gäller sekretess och säkerhet.

    Kill switch

    Om din VPN av någon anledning inte fungerar ordentligt kan en kill switch kapa din anslutning för att hindra dataläckor. CyberGhost har en automatisk kill switch som enligt våra tester funkar som den ska.

    Skärmbild av CyberGhost sekretessinställningar

    De flesta VPN-tjänster placerar alternativen för kill switch i säkerhetsinställningarna. Något udda är att CyberGhost har det här alternativet i menyn ”Privacy Settings” (integritetsinställningar). Det gör det något svårare om du är van vid att hantera VPN-tjänster, men det är inget besvärligt, utan man behöver bara utforska lite.

    CyberGhosts Security Suite för Windows

    När du skaffar din CyberGhost-prenumeration har du nu möjlighet att lägga till deras Security Suite. Det är ett tillägg för Windows som hjälper dig att säkerställa din digitala frihet och integritet online. Paketet innehåller tre olika komponenter:

    • Antivirusprogram: CyberGhost har ingått ett samarbete med Intego för att skydda din dator från malware, spyware, adware, ransomware och andra hot.
    • Privacy Guard: Den här funktionen hjälper dig att behålla kontrollen över din integritet på ditt operativsystem (Windows. Den gör det möjligt att bestämma exakt vilken information du (inte) vill dela med appar i Microsoft Store, Edge, Windows Defender och Windows som operativsystem.
    • Security Updater: CyberGhosts Security Updater ger dig en översikt av din mjukvara, så att du enkelt kan se vilka program som är uppdaterade och vilka som inte är det. Det betyder att du snabbt kan uppdatera rätt program och minimera säkerhetsrisker.

    Med CyberGhost Security Suite får du en komplett lösning för din internetanslutna enhet. Det här paketet funkar på Windows 7, 8.1, 10 och 11 och kostar 3,19$ per månad.

    Läcker CyberGhost dina data?

    I testerna för denna CyberGhost-recension märkte vi inga skadliga dataläckor. Vårt test hos ipleak.net visade data som tillhörde CyberGhost-servern vi använde vid den tidpunkten.

    Skärmavbild av CyberGhost-läckagetest.

    CyberGhost maskerade vår IP-adress genom att använda en av deras. Det gjorde att vårt egna IP doldes och därmed stärkte vår integritet när vi använde internet.

    Vid sidan av det gör CyberGhost det möjligt för dig att förebygga DNS-läckor genom att använda deras namnservrar. Den här menyn låter dig även blockera domäner som är kända för att innehålla annonser, spårningsprogram och malware.

    Vilken information behöver CyberGhost?

    För att skapa ett CyberGhost-konto behöver du en emailadress och ett lösenord. Vi rekommenderar alltid att man skapar en tillfällig anonym email för det här syftet, samt använder ett starkt lösenord.

    Skärmbild av CyberGhost-registreringsuppgifter.

    Ditt lösenord är krypterat och inte synligt för CyberGhost. Företaget tilldelar ditt konto ett serienummer för att spåra dina användarbehörigheter. Det fastställer att ingen av den här informationen kan spåras tillbaka till dig förutom när du väljer att använda ditt fullständiga namn som kontonamn. Det här är ett klassiskt integritetsmisstag och vi avråder det starkt.

    Skärmbild av CyberGhost, kreditkort och betalningsuppgifter.

    Du bör även välja din betalningsmetod noggrant. Vi rekommenderar Bitcoin eller PayPal och att man undviker kreditkort. Även om CyberGhosts betalningsleverantör, Cleverbridge har ett gott rykte så behöver man inte frivilligt dela personlig data.

    Användbarhet: Hur användarvänlig är CyberGhost?

    Betyg 8,5 av 10

    CyberGhost är kända för sina användarvänliga VPN-appar och avancerade funktioner som är riktade till erfarna användare. Vi gav CyberGhosts användbarhet betyget 8,5 av 10 efter att ha utvärderat dem i denna CyberGhost-recension.

    Här är våra huvudsakliga slutsatser:

    • CyberGhosts hemsida är tydlig och enkel att navigera.
    • Installationen är snabb och smidig.
    • Deras VPN-program är väldigt nybörjarvänliga.
    • CyberGhost är rätt så prisvänliga.
    • CyberGhosts supportteam är hjälpsamma och lätta att nå via livechatt.

    CyberGhosts hemsida och installationsprocess

    CyberGhosts hemsida är väldigt tydlig och informativ. All relevant information är enkel att hitta utan att man behöver bläddra genom ett otaligt antal menyer och funktioner med kryptiskt märkta namn. Vi är också riktigt förtjusta i deras unika svartgula färgpalett.

    Skärmbild av Cyberghost-leverantören, startsidan

    När du klickar på knappen ”My Account” i det översta högra hörnet kommer du till registrerings-/inloggningsskärmen. Här kan du skapa ett konto och få åtkomst till din personliga översikt. Du kommer att se alla CyberGhosts produkter där, men du kommer inte att använda dem innan du köper en premiumprenumeration.

    Skärmbild av CyberGhost, personlig översikt

    Det går inte att göra särskilt mycket i ditt personliga kundområde hos CyberGhost, men det innehåller några användbara alternativ för ditt konto och produkter. Du kan inspektera ditt konto, uppgradera din prenumeration, tillägg för köp och ladda ner program till dina enheter.

    Du kan även ladda ner några av CyberGhosts gratisverktyg, inklusive deras privata webbläsare och cookie-rensare för Chrome och Firefox.

    Skärmbild av CyberGhost, gratis verktyg

    CyberGhost stöttar alla stora plattformar, inklusive Windows, macOS, Android, iOS, smart-TV:s, spelkonsoler, VPN-routrar och mycket mer. Det finns även ett CyberGhost-tillägg för Chrome och Firefox.

    Skärmbild av CyberGhost, plattformar som stöds

    För denna CyberGhost-recension har vi i synnerhet testat Windows-klienten. Här är stegen som krävs för installationen:

    1. Gå till CyberGhosts officiella hemsida.
    2. Registrera dig med dina valda inloggningsuppgifter.
    3. Logga in med dina inloggningsuppgifter.
    4. Välj ett prenumerationspaket genom din personliga översikt.
    5. Ladda ner installationsfilen för din enhet.
    6. Vänta till CyberGhost-appen har laddats ner.
    7. Klicka på den nedladdade filen och starta installationen.
    8. Följ instruktionerna på skärmen.

    Efter att ha köpt en CyberGhost-prenumeration kommer du att få ett viktigt email från Cleverbridge. Det här mailet innehåller bland annat ditt referensnummer för Cleverbridge. Det är en viktig uppgift eftersom du inte kan få någon hjälp från Cleverbridge (CyberGhosts betalningsleverantör) om du inte anger det här numret.

    Skärmbild av CyberGhost, Cleverbridge email efter köp

    CyberGhost tillåter dessutom sju samtidiga anslutningar. Det bör vara mer än tillräckligt för de flesta VPN-användare.

    CyberGhosts utseende och användarvänlighet

    CyberGhost VPN har en klient, likt flera andra VPN-leverantörer som exempelvis Proton VPN. Vid sidan av utseendet så ser gränssnittet rätt så professionellt ut samtidigt som det förblir lättanvänt. CyberGhost är en av de mest nybörjarvänliga tjänsterna på marknaden, vilket gör den till ett perfekt val om man aldrig hanterat en VPN tidigare.

    Windows-klienten har en tydlig på/av-knapp med en genväg till CyberGhosts serverlista alldeles undertill. När du ansluter visar klienten även information om din valda server, riktiga/tilldelade IP-adresser, bandbredd, protokoll och anslutningstid.

    Skärmbild av CyberGhost, klient frånkopplad och klient ansluten

    När du klickar på pilen till vänster öppnas klientens gränssnitt och presenterar massor av extra alternativ. Det mest anmärkningsvärda är att du får åtkomst till hela CyberGhosts serverlista, samt sekretess- och säkerhetsinställningar.

    Skärmbild av CyberGhost, klient öppen

    Menyn ”Settings” leder till:

    • Allmänna inställningar: Automatisk appstart, språk, teman, beteende för appavstängning, bakgrundstjänst, uppdateringar och delning av anonym användardata.
    • VPN-inställningar: Protokoll, MTU-storlek, TCP/UDP, slumpmässigt portval, inaktivering av IPv6 och reparering av virtuellt nätverk.
    Skärmbild av CyberGhost, allmänna inställningar
    Skärmbild av CyberGhost, VPN-inställningar

    CyberGhosts meny ”Smart Rules” låter dig experimentera med tjänstens startkonfiguration, vilket är ett fint QoL-tillägg. Om du inte vill starta CyberGhost manuellt varje gång så låter den här sektionen dig automatisera processen när du startar din enhet.

    Skärmbild av CyberGhost, startkonfiguration

    CyberGhost stöttar 12 olika språk och låter dig växla mellan ljusa och mörka teman, vilket alltid en fin extra funktion. Men vi har testat det ljusa temat och tycker att det förstör mycket av CyberGhosts visuella elegans.

    Skärmbild av CyberGhost, språk som stöds

    CyberGhost är så nybörjarvänliga det går att bli utan att minska tjänstens finess. Det är en utmärkt gateway-VPN som ändå erbjuder några avancerade funktioner som användarna älskar.

    Split tunneling

    Split tunneling låter användare undanta pålitliga hemsidor eller appar från VPN-skyddet. Med andra ord kan du låta dem komma åt din enhet direkt.

    CyberGhost lagrar den här funktionen i menyn ”Exceptions” där man kan:

    • Undvika onödig kryptering och långsammare hastigheter på pålitliga hemsidor.
    • Hindra CyberGhost från att låsa ut dig från lokala hemsidor när du ansluter till servrar i andra länder.
    • Ansluta till andra enheter på ditt lokala nätverk utan att CyberGhost blockerar dig.
    Skärmbild av CyberGhost, smart rules

    CyberGhost erbjuder endast så kallad ”URL-baserad split tunneling”, vilket betyder att du kan ange de sajter du vill ge åtkomst utan VPN-skyddet. Men det funkar inte med appar på dina enheter. Om du vill ha appbaserad split tunneling rekommenderar vi att du väljer NordVPN istället.

    Priser och betalningsmetoder

    CyberGhost erbjuder flera olika prenumerationsplaner till väldigt konkurrenskraftiga priser. Den månatliga avgiften är avsevärt lägre när man prenumererar hos den här leverantören under en längre tid.

    Priserna som vi listar här är de priser vi har hittat under vår recension, men dessa kan ändras beroende på säsongsrabatter eller region.

    Observera att CyberGhosts priser ändras regelbundet och kan vara olika beroende på din plats. Och även om vi omvandlade priserna till en månatlig avgift bör man vara medveten om att CyberGhost debiterar hela prenumerationsbeloppet i förväg.

    Det som är bra med det är att alla betalprenumerationer ger dig samma tjänst utan några databegränsningar eller hastighetsgränser. Skillnaden i priserna styrs endast av längden på den valda prenumerationen.

    CyberGhosts månatliga prenumeration har en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Längre prenumerationer erbjuder en garanti på 45 dagar. Med andra ord får du i praktiken en gratis CyberGhost-provperiod innan du väljer en längre prenumeration.

    Återbetalningar hanteras av CyberGhosts betalningsleverantör, CleverBridge. Men du kan även kontakta CyberGhost direkt för att hantera det. Vi kontaktade Cleverbridge efter att vi var klara med våra tester och fick vår återbetalning inom en dag.

    CyberGhost erbjuder även två tillägg som du kan kombinera med din originalprenumeration:

    • CyberGhost Security Suite: 3,19$ extra per månad
    • Dedikerat IP: 2,50$ extra per månad

    Du kan välja bland följande betalningsalternativ:

    • Kreditkort (VISA, MasterCard, American Express och andra alternativ beroende på vilket land du bor i)
    • PayPal
    • Google Pay
    • Amazon Pay
    • Bitcoin

    Som alltid rekommenderar vi att man köper den här VPN-tjänsten med Bitcoin för optimal sekretess. Om du inte har möjlighet till det råder vi att du använder PayPal. Du bör undvika ditt kreditkort eftersom det kräver att du delar massor av personlig data.

    Kundservice

    CyberGhost har en dedikerad kunskapsbas och FAQ-sektion. Mestadels hittar du svaret på din fråga där, men vi hittade även några utdaterade artiklar.

    De erbjuder även en livechatt. Det här alternativet marknadsförs som ”24/7 livesupport”, de var dock inte alltid online när vi försökte kontakta dem.

    Skärmbild av CyberGhost, livechatt

    När du öppnar ett chattfönster behöver du fylla i ditt namn och email så att kundsupporten kan skicka ett transkript av konversationen till din email. Vi har testat livechatten genom att ställa några frågor. De svarade snabbt och trevligt, och kunde ge ordentliga svar på våra frågor.

    CyberGhost erbjuder kundsupport på engelska, tyska, franska och rumänska.


    Servernätverk – Kan CyberGhost avblockera internet?

    Betyg 9 av 10

    CyberGhost har ett brett servernätverk och en briljant tjänst till sina använda utan några överbelamrade servrar eller trögt lagg. CyberGhost får 9/10 för deras nuvarande serverflotta.

    Våra huvudsakliga slutsatser:

    • CyberGhost erbjuder över 9 000 servrar i över 90 länder.
    • Geografisk avblockering av alla populära streamingplattformar och plattformsspecifika streamingservrar.
    • CyberGhost tillåter torrents och P2P-fildelning i allmänhet.
    • Dedikerade IP finns tillgängliga.

    Antal servrar och platser

    Just nu har CyberGhost över 9 000 servrar i 91 länder. Det är ett imponerande servernätverk som förklarar CyberGhosts utmärkta prestanda i våra hastighetstester.

    Du får total åtkomst till hela serverlistan från klientens startskärm eller genom att expandera klienten, som tidigare nämnt. Du kan även skapa din lista med favoriter för bättre tillgänglighet.

    Skärmbild av CyberGhost-servrar

    Bortsett från deras vanliga VPN-servrar så erbjuder CyberGhost VPN dedikerade servrar för streaming (inklusive BBC iPlayer och Netflix), gaming och torrents. Varje serverplats har en fysisk avståndsindikator så att du enkelt kan se vilka servrar som ligger närmare dig. Gamingservrar har dessutom pingindikatorer, vilket är extremt användbart då varje bild räknas.

    Skärmbild av CyberGhost-gamingservrar

    CyberGhost erbjuder just nu följande serverplatser:

    • Amerika: Argentina, Bahamas, Brasilien, Kanada, Chile, Colombia, Costa Rica, Mexiko, Panama, USA och Venezuela.
    • Asien och Stillahavsområdet: Australien, Bangladesh, Kambodja, Kina, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Kazakhstan, Macau, Administrativa regioner i Kina, Malaysia, Mongoliet, Nya Zeeland, Pakistan, Filippinerna, Singapore, Sydkorea, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, och Vietnam.
    • Europa: Albanien, Andorra, Armenien, Österrike, Belarus, Belgien, Bosnien och Herzegovina, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Tyskland, Grekland, Grönland, Ungern, Island, Irland, Isle of Man, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Nordmakedonien, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina och Storbritannien.
    • Mellanöstern och Afrika: Algeriet, Egypten, Iran, Israel, Kenya, Marocko, Nigeria, Qatar, Saudiarabien, Sydafrika och Förenade arabemiraten.

    CyberGhost och streaming (Netflix, Disney Plus, Hulu, BBC iPlayer)

    CyberGhost har servrar som är dedikerade för att avblockera geobegränsade streamingtjänster. Under vår upplevelse presterade de här servrarna mycket bättre än andra ”vanliga” CyberGhost-servrar.

    Skärmbild av CyberGhost-streamingservrar

    Under granskningen i denna CyberGhost-recension testade vi massor av de här platserna. Du hittar våra resultat i tabellen nedan.

    PlattformKan CyberGhost avblockera det?
    Netflix
    Disney Plus
    Hulu
    BBC iPlayer

    I korthet kan CyberGhost avblockera massor av innehåll åt dig. I synnerhet gillar vi VPN-tjänster som låter oss avblockera Crunchyroll, och vi såg verkligen ordentligt med anime genom CyberGhost. Du kommer att kunna njuta av allt ditt favoritinnehåll laggfritt där du befinner dig i världen.

    Skärmbild av CyberGhost, streamingstöd

    Eftersom Netflix bekämpar VPN-tjänster och andra streamingtjänster hänger på, så blir listan med tjänster som kan avblockera det här geobegränsade innehållet mindre för varje dag som går. Lyckligtvis är CyberGhost en av få VPN-tjänster som inte har gett upp kampen ännu.

    CyberGhost och torrents

    CyberGhost har hundratals servrar som är optimerade för anonym nedladdning. Eftersom det inte finns några bandbreddsbegränsningar eller datatak kan du dela eller ladda ner så många filer du vill.

    Skärmbild av CyberGhost, torrentservrar

    Så om du inte kan föreställa dig en dag utan att använda uTorrent-klienten, då är CyberGhost rätt verktyg för dig. Du kommer att kunna njuta av sömlösa nedladdningar utan avbrott eller strypta hastigheter.

    Se bara till att din kill switch är aktiverad för att hindra dataläckor, och kolla alltid vilka lokala datalagar som gäller för att säkerställa att du inte laddar ner olagligt!

    Dedikerade IP-adresser

    CyberGhost erbjuder dedikerade IP-adresser, men det kostar dig extra. Ett dedikerat IP kostar 2,50$ per månad. De har dedikerade IP-adresser tillgängliga i Australien, Kanada, Frankrike, Storbritannien, Schweiz, Tyskland, Japan, Nederländerna, Singapore och USA. Du ser den exakta listan över platser med dedikerade IP-adresser i skärmbilden nedan.

    Skärmbild av CyberGhost, dedikerade IP-platser

    Du kan skaffa ditt dedikerade IP genom en specialtoken. Den gör att CyberGhost inte har någon aning om vilken som är din dedikerade IP-adress, och det är ett bra system för VPN-leverantörer som erbjuder den här funktionen.

    Mer specifikt: för att få ett dedikerat IP med CyberGhost behöver du bara göra följande:

    1. Gå till ”My Account”.
    2. På ditt kontos startsida väljer du ”My dedicated IP” från menyn på vänster sida.
    3. Läs informationen i ”Token Redeeming Steps” och välj ”I acknowledge”.
    4. Välj platsen du önskar och klicka på ”Redeem Token”.
    5. Din token kommer laddas ner (den här kopian är bara för dig så se till att inte tappa bort den).
    6. I din CyberGhost-app klickar du på den gröna aviseringen som säger ”Activate”.
    7. Ange din tokenkod och klicka på ”Activate” igen.
    8. Nu är du redo att använda ditt dedikerade IP.

    Dedikerade IP-adresser kan hjälpa dig att undvika CAPTCHA-popups och svartlistning av tjänster (som Netflix eller Reddit). Dedikerade IP-adresser är mest troligt det bästa sättet att kringgå VPN-blockeringar som många streamingtjänster använder sig av idag.

    Dessutom är dedikerade IP-adresser bra när man gör bankärenden online eftersom man inte loggar in med olika IP-adresser varje gång. Det gör att din bankapp eller hemsida inte blockerar dig på ditt konto på grund av misstänksam aktivitet.


    Vår erfarenhet av CyberGhost

    CyberGhost är en utmärkt användarvänlig VPN-leverantör för den genomsnittliga användaren. Användargränssnittet är enkelt och alla alternativ är lättillgängliga. Efter djupgående tester i vår CyberGhost-recension har vi kommit till slutsatsen att tjänsten har en bra balans mellan säkerhet, prisvärdhet, hastighet och användarvänlighet.

    Deras skydd är mer än tillräckligt för vardaglig användning. CyberGhost har också ett bra serverantal världen över och som funkar smidigt med olika streamingtjänster. På det hela erbjuder de massor av värde till ett rimligt pris.

    Om du vill se hur CyberGhost jämför sig med andra VPN-tjänster då kan du ta en titt på artiklarna här nedan.

    CybergGhost: Vanliga frågor

    Vill du ha ett snabbt svar på din fråga om CyberGhost? Kanske ser du din fråga nedan i vår sektion Vanliga frågor! Klicka på en fråga för att se svaret.

    Är CyberGhost säker?

    Ja, CyberGhost är en säker VPN-leverantör med starka krypteringsprotokoll, inklusive OpenVPN och WireGuard. De sparar inga loggar eftersom de har en strikt loggfri policy och en tydlig friskrivningsklausul om informationen som de (behöver) samla in.

    Fungerar CyberGhost med (amerikanska) Netflix?

    Ja, CyberGhost fungerar med (amerikanska) Netflix. Tack vare det stora utbudet av servrar kan du alltid komma åt Netflix. CyberGhost ser till att de alltid har en server tillgänglig så att deras användare kan titta på den amerikanska versionen av Netflix.

    Kan jag anonymt ladda ner torrent med CyberGhost?

    Ja, CyberGhost har speciella P2P-servrar (torrent) som gör att du anonymt och säkert kan ladda ner torrents via torrent-nätverk. Det innebär inte att olaglig nedladdning plötsligt blir laglig med en VPN. Säkerställ att de torrents du laddar ner är lagliga.

    Är CyberGhost gratis?

    Nej, CyberGhost är inte gratis (men brukade vara). Men CyberGhost har en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti på längre abonnemang och en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti på deras månadsabonnemang.

    Hur mycket kostar CybergGhost?

    CyberGhost har flera abonnemangsalternativ:

    • 1 månad: 12,99 USD per månad
    • 6 månader: 6,99 USD per månad
    • 2 år (plus 2 månader): 2,19 USD per månad
    Kan man streama filmer gratis med CyberGhost?

    Så länge du har en prenumeration hos din streamingtjänst, som Netflix eller Hulu, så kan du använda CyberGhost för att streama filmer och serier. De erbjuder dedikerade streamingservrar med bra hastigheter.

    Spårar CyberGhost IP-adresser?

    Nej, CyberGhost har en loggfri policy och spårar inte din IP-adress. Den hjälper dig att komma åt internet helt anonymt.

    Har CyberGhost en kill switch?

    Ja, CyberGhost har en kill switch som skyddar ditt IP från att läckas ut om du skulle kopplas ifrån en säker server.

    Kan CyberGhost avblockera streamingtjänster (Netflix, Amazon Prime, HBO, etc.)?

    Ja, det kan de! CyberGhost avblockerar effektivt flera streamingtjänster i olika områden, som Netflix, Hulu, Disney+ Hotstar och många fler.

    Är CyberGhost tillräckligt snabba för att streama videor?

    Ja, vi testade det under vår CyberGhost-recension och fick hyfsade hastigheter. Det var ingen fördröjning eller buffrande när vi streamade videor på YouTube eller Netflix, och de andra streamingplattformarna vi testade funkade också prickfritt.


    Personliga åsikter från VPNOverview-experter

    “Bra tjänst med snabba servrar, användarvänliga appar och en kommersiell approach”
    David Janssen
    David Janssen
    Cybersäkerhetsanalytiker
    2017 togs CyberGhost över av ett nytt företag och de började med en ny affärsmodell. Programmet ändrades och de erbjuder inte längre någon gratistjänst. Jag tycker att det var ett bra val. Den nya CyberGhost-tjänsten känns som en gedigen, snabb VPN som kan konkurrera med de bästa i VPN-världen. Det är helt klart att CyberGhost VPN har fått massor av beröm och uppmärksamhet under de senaste åren.
    Tove Marks
    Tove Marks
    Techjournalist
    Det tog mig lite längre att navigera mig i CyberGhost-appen. Men när jag kom in i det var den mycket enkel att använda och lät mig surfa säkert och utan något synbart lagg. Jag gillade att jag kunde streama Netflix utan några problem. En utmärkt VPN om ni frågar mig!
    Lämna en kommentar