VĂ„re Private Internet Access (PIA) score

  • Hastighet
    8.5
  • Sikkerhet
    9.5
  • Brukervennlighet
    8.0
  • Servernettverket
    8.5
  • PIA (Private Internet Access) omtale (2023) – En sikker og rimelig tjeneste

    Private Internet Access (som regel forkortet til PIA) er en av de store VPN-tjenestene pÄ markedet for tiden. En av dens beste egenskaper er fokus pÄ personvern. De har en streng filosofi pÄ ingen logging, som gjÞr PIA spesielt populÊrt blant torrent-brukere. I tillegg er Private Internet Access kjent for sine minimalistiske og kompakte apper og programvare. Noen kunder vil se dette som et pluss, mens andre vil se pÄ det som et minus.

    Vi testet denne VPN-en og sÄ pÄ hastighetene, sikkerheten, personvern, brukervennlighet, servernettverk, og ekstrafunksjoner. Dett er hva vi fant ut.

    VĂ„r erfaring med PIA: Kort sammendrag

    Fordeler Ulemper
    Strong security No live customer service
    No logs
    Strong focus on privacy
    Many servers
    Fast servers
    Relatively cheap
    US Netflix works
    Simple and clear software and website

    Private Internet Access er en av Þyeblikkets stÞrste VPN-leverandÞrer. Deres omdÞmme nÄr det gjelder personvern viser seg Ä vÊre sant: deres ikke-logg-policy er lufttett, og de holder Þye med eventuelle endringer i verden som kan pÄvirke personvernet til brukerne. I tillegg tilbyr de et bredt utvalg av servere og serverplasser, som vanligvis gir en stabil og rask forbindelse. Amerikanske Netflix og andre streamingtjenester sÄ ut til Ä vÊre stÞttet riktig ogsÄ.

    PÄ toppen av alt dette er PIA veldig rimelig nÄr du registrerer deg for et abonnement over lengre tid. Dette, kombinert med enkel og ren programvare, gjÞr at vi med glede anbefaler PIA hvis du er ute etter et kvalitets-VPN. De eneste mulige ulempene er mangelen pÄ live chat med kundeservice og det faktum at dashbordet forsvinner nÄr du klikker et annet sted pÄ skjermen. Det sier seg selv at dette er mindre ulemper, som noen til og med kan vurdere Ä vÊre eiendeler. Avslutningsvis er PIA en veldig pÄlitelig, rask og god VPN-leverandÞr.

    Spesifikasjoner PIA
    đŸ’” Pris
    fra €1,99 per mĂ„ned
    đŸ“± Operativsystemer Android, Linux, Mac, Windows, iOS
    đŸ’» Tilkoblinger 10
    💳 Betalingsmetoder Kryptovaluta, Andre, Kredittkort, Paypal
    🔒 Protokoller L2TP/IPsec, OpenVPN, PPTP, Wireguard
    đŸ“„ Torrent alternativer Torrenting tillatt
    📅 Pengene-tilbake-garantier Pengene tilbake-garanti
    📋 Logger Ingen logger
    🎬 Fungerer med Fungerer med Netflix
    Fungerer med HBO
    Fungerer med Disney+
    Fungerer med Kodi
    Fungerer med BBC
    Fungerer med Torrent
    Fungerer med Spilling

    Hastighet – Hvor rask er PIA?

    For Ä gi deg et godt bilde pÄ hvordan Private Internet Access presterer, har vi kjÞrt forskjellige hastighetstester. Vi tok vÄr erfaring med bruk av PIA ogsÄ med i vurderingen. Du kan finne resultatene nedenfor.
    To give you a good idea of how Private Internet Access holds up in terms of speed, we have performed various speed tests. We took our personal experiences into account as well by testing PIA during daily use. You can find the results below:

    • Resultatene av hastighets testene var blandede, med noen gode resultater for vĂ„re lokale PIA-servere og mindre resultater for de amerikanske serverne.
    • Under den daglige bruken reduseres hastigheten pĂ„ internett nesten ikke nĂ„r du surfer, strĂžmmer eller laster ned.

    Internetthastighet testresultater PIA

    Under kan du se resultatene av noen av hastighetstestene vi kjÞrte pÄ Private Internet Access. Vennligst merk at disse mÄlingene alltid varierer per beliggenhet, nettleverandÞr, og tid pÄ dagen. For eksempel, inkluderte vi ogsÄ en hastighetstest av vÄr tilkobling uten VPN som mÄlestokk.

    Netthastighet uten VPN (speedtest.net):

    PIA Speedtest No VPN

    Dette er resultatene fra speedtest.net av vĂ„r egen nettilkobling uten bruk av en VPN. Dette er i grunn en ”blank” mĂ„lestokk vi kan bruke til Ă„ sammenligne de andre resultatene mot.

    Hastighet med lokal server (speedtest.net):

    PIA Speedtest Local Server

    Dette er resultatene fra speedtest.net pÄ vÄr nettilkobling nÄr vi koblet til nÊrmeste PIA-server. Resultatene er oppsiktsvekkende. Pingen Þkte litt fra 9 til 22, men ned- og opplastings hastighetene var omtrent de samme. Dette betyr at denne lokale PIA-serveren skal vÊre omtrent like rask som vÄr egen netthastighet.

    Hastighet med USA-server (speedtest.net):

    PIA Speedtest Distant Server

    Dette er resultatene fra speedtest.net av vÄr nettilkobling nÄr vi koblet til en PIA-server i USA. Dette viser et sammenlignbart bilde. Men pingen har Þkt enormt, og ned- og opplastingshastighetene har sunket betydelig. Med andre ord vil man merke forsinkelser med slike resultater.

    Dette viser et noe forventet bilde. Pingen Ăžkte enormt, mens spesielt nedlastingshastigheten sank betydelig. Med andre ord vil man merke forsinkelser med resultater som dette.

    Slike resultater er ikke overraskende for en VPN-server som ligger et godt stykke unna brukeren. Tross alt betyr den avstanden at all internettrafikk mÄ ta en flott avstikker forbi den serveren fÞr den sendes til rett sted. Dette bremser nesten alltid tilkoblingen din. Likevel viser disse resultatene at PIA er langt unna Ä vÊre den raskeste premium VPN. Faktisk har PIA vist seg Ä vÊre den tregeste VPN-en ut av VPN-topp 5.

    Internetthastighet ved daglig bruk

    Til tross for de ikke sÄ gode hastighetstestresultatene, er PIA en hyggelig VPN for daglig bruk. Vi la merke til en endring nÄr vi utfÞrte daglige oppgaver, men dette var bare en liten forskjell i hastighet.

    Vi kunne bla gjennom, streame musikk og videoer og bruke YouTube – uten betydelig forsinkelse eller forsinkelse. Vi kunne ogsĂ„ se amerikansk Netflix med en amerikansk server. Om noe trengte Netflix litt ekstra tid for Ă„ buffere en episode, men videoen ble spilt uten problemer etter det. Vi kunne spille online-spill uten betydelig forsinkelse og klarte ogsĂ„ Ă„ laste ned torrenter veldig raskt: en fil pĂ„ nesten 2 GB pĂ„ under 15 minutter.

    De viktigste forekomsten av lave hastigheter vi la merke til, var da vi startet en Netflix- eller YouTube-video (nÄr den begynte Ä spille, var alt bra). Alt i alt tilbyr PIA anstendig hastighet for daglige aktiviteter, men er ikke den raskeste VPN-en rundt.

    Sikkerhet – Hvor sikker er PIA?

    PIA setter sikkerhet og personvern fĂžrst, og utmerker seg derfor absolutt med disse aspektene:

    • PIA jobber med forskjellige sterke protokoller, inkludert OpenVPN og den nye, innovative protokollen WireGuard. Den har ogsĂ„ en SOCKS5-proxy.
    • PIA har en streng ikke-logg-policy.
    • PIA har en innebygd drepebryter og PIA MACE for Ă„ blokkere annonser, trackere og skadelig programvare.
    • Den eneste informasjonen du trenger for Ă„ gi dem for Ă„ opprette en konto er en e-postadresse og betalingsinformasjonen din, men begge kan gjĂžres anonymt.

    Protokoller

    NÄr det kommer til sikkerhet og kryptering, har Private Internet Access orden pÄ sakene. De fungerer med flere protokoller (OpenVPN, PPTP, IPSec/L2TP og Wireguard) og har ogsÄ en SOCKS5 proxy. De fleste brukere vil velge Ä bruke OpenVPN, siden dette er en bunnsolid protokoll. WireGuard blir ogsÄ raskt populÊrt og er nÄ tilgjengelig som en utrolig sikker protokoll pÄ PIA ogsÄ.

    Ønsker du mer hastighet og er mindre bekymret for kryptering av dine data? Da kan du enkelt velge en av de andre protokollene i PIA sin programvare. For Ä finne ut mer om protokoller kan du sjekke ut denne artikkelen som sammenligner de forskjellige protokollene pÄ markedet.

    Logging og personvern

    PIA ble nylig kjĂžpt av Kape Technologies. Dette selskapet kjĂžpte ogsĂ„ VPN-leverandĂžrene CyberGhost og Zenmate de siste par Ă„rene. Private Internet Access er kjent for sin oppmerksomhet til sikkerhet og personvern. PIA hĂ„ndhever en streng filosofi pĂ„ ingen logging. Dette skaper en sikrere og mer anonym opplevelse for PIA-brukere, som denne tjenesten setter stĂžrre pris pĂ„ enn Ă„ samle informasjon om deres kunder. Data blir derfor aldri lagret pĂ„ harddisker, men pĂ„ en spesialenhet. Dette er en virtuell ”enhet” som automatisk later til at dataen ikke eksisterer. NĂ„r informasjonen har blitt skrevet til null-enheten blir den ikke mulig Ă„ fĂ„ tak i. Dette er mĂ„ten PIA kan garantere deres filosofi pĂ„ null logger.

    Siden PIA ikke logger noen ting, har de heller ingen mulighet til gi informasjon videre selv om de mottar et rettslig krav. De gjorde dette med bevissthet ettersom deres hovedkontor er i USA. USA er en av de fÄ nasjonene i verden som ikke har noe obligatorisk datalagringsdirektiv. Dette betyr at PIA ikke er pliktig til Ä lagre informasjon for en spesifikk periode, som ofte er tilfelle i Europa.

    Men ettersom PIA er basert i USA er det allikevel mulig at de er pliktig til Ă„ logge en bruker og hjelpe til med Ă„ identifisere dem etter en eventuell rettslig ordre er gitt. Under mange rettssaker og etterforskninger har PIA bevist at de ikke innehar noe informasjon om VPN-bruken til kundene sine.

    Det ser ut til Ä vÊre noen bekymringer i onlinefora for eksempel angÄende PIAs offisielle plassering (USA). Mange pÄpeker at USA er hjemsted for noen organisasjoner som kan vÊre veldig vedvarende nÄr det gjelder Ä innhente amerikanske statsborgeropplysninger, som NSA og FBI. En anonym kilde delte til og med den spesielt dristige pÄstanden med VPNOverview at «andre nettsteder oppdaget at PIA har jobbet sammen med NSA» og at «PIA har mottatt knebleordrer fra dommere tidligere». Selv om vi var sjokkerende, kunne vi ikke finne bevis som stÞtter noen av de ovennevnte pÄstandene.

    Teknisk er det mulig, som en Reddit-bruker pÄpekte, at PIA kunne motta en rettskjennelse for Ä begynne Ä overvÄke en eller flere brukeres datatrafikk, kombinert med en gag-pÄlegg. Dette vil bety at ingen noen gang vil finne ut at PIA-brukere blir overvÄket. Likevel mÄ vi understreke at denne bekymringen bare er basert pÄ teori og mulighet og ikke pÄ faktiske bevis. I det minste ikke pÄ bevis som vi klarte Ä finne. Likevel, hvis du er en av dem som er opptatt av at PIA er lokalisert i USA, er det leverandÞrer der ute som ligger i land med et bedre personvernomdÞmme, som ExpressVPN (British Virgin Islands) og NordVPN (Panama).

    PIA and Russia

    PIA har bevist at de tar kundenes personvern veldig alvorlig ved flere anledninger. Et eksempel er deres valg om Ä fjerne russiske servere fra servernettverket. For noen Är siden bestemte Russland at all innenlandsk datatrafikk mÄ logges i minst ett Är. Denne loven gjorde det umulig for PIA Ä garantere brukernes personvern, og derfor bestemte de seg for ikke lenger Ä tilby russiske servere.

    NÄr du bruker en ekstern VPN-leverandÞr, legger du alltid deler av personvernet ditt i hendene. Dette betyr at du mÄ stole pÄ dem. Heldigvis har det ikke vÊrt noen indikasjoner sÄ langt at PIA noen gang har skadet deres kunders privatliv. Tvert imot, de stÄr ved sine kunder ved hver vri og sving.

    Kill switch

    Kill Switch av

    Private Internet Access har en kill switch som du kan finne under innstillinger pÄ kontrollpanelet. En aktivert kill switch forsikrer at du ikke lekker noe informasjon om din VPN-tilkobling gÄr tapt i ett minutt. I tillegg har denne VPN-en en unik mÄte Ä blokkere domener som er brukt til reklameannonser, sporing, og malware. Denne funksjonen er kalt PIA MACE og den kan finnes i innstillingene under kill switch.

    Hvilken informasjon behĂžver PIA?

    FÞr du kan starte bruk av PIA-tjenesten, trenger selskapet din betalingsinformasjon. Private Internet Access tilbyr mange muligheter for betaling anonymt, som vi kommer tilbake til senere. Men det betyr at du ikke trenger gi dem noe personlig informasjon til dette formÄlet. Betaling med for eksempel Bitcoin er veldig enkelt. Derfor mÄ du kun oppgi en fungerende e-postadresse sÄ PIA kan lenke kontoen din til den. Du kan selvfÞlgelig registrere en ny e-postadresse spesielt for PIA, slik at den ikke kan spores tilbake til deg.

    EtterpÄ vil PIA opprette et kontonavn for deg, og du vil motta en ordre-ID i en bekreftelse e-post etter du har betalt. Du kan bruke disse kodene nÄr du trenger kommunisere med for eksempel kundeservice. Det er alt du trenger: en fungerende e-postadresse. Utenom det kan PIA bli brukt fullstendig anonymt.

    Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er PIA?

    PIA scorer veldig tilfredsstillende nÄr det gjelder brukervennlighet:

    • Nettstedet til PIA er veldig informativt og oversiktlig.
    • Installering av PIA er raskt og uanstrengt.
    • PIAs programvare finnes pĂ„ oppgavelinjen og er enkel Ă„ navigere.
    • Det er tre PIA-abonnementer, hvorav en 2-Ă„rs plan er det billigste alternativet til $1.79 per mĂ„ned.
    • PIA tilbyr mange forskjellige og mange anonyme betalingsalternativer.
    • Kundeservicen er nyttig og fungerer gjennom et elektronisk skjema og e-post, selv om det er litt tregt.

    PIA nettstedet

    Nettstedet til Private Internet Access inneholder en mengde informasjon, praktisk utfoldet under forskjellige overskrifter. Den er tilgjengelig pÄ flere sprÄk. PÄ hjemmesiden er det en knapp som lar deg fÄ et abonnement med en gang. Bare klikk pÄ den, velg ditt foretrukne abonnement, velg en betalingsmÄte og fyll ut detaljene dine. NÄ er alt du trenger Ä gjÞre Ä laste ned programvaren.

    PIA Website Homepage

    PIA-nettstedet er ogsÄ vert for din personlige kontos pÄloggingsside. Nettstedet generelt er veldig tydelig strukturert og inneholder ekstra informasjon om PIAs tjenester og stÞrrelsen pÄ deres nettverk.

    Installasjon av PIA

    PIA-kontrollpanelet kan lasts ned for Windows, MacOS, Linux, iOS, og Android. Det finnes ogsĂ„ tillegg for Chrome, Firefox, og Opera. PIA er derfor kompatibel med nesten alle enheter. “Nedlastingssiden” pĂ„ nettstedet til PIA viser deg alle valg ryddig presentert. Klikk ganske enkelt den rette knappen for Ă„ laste ned den relevante filen.

    PIA Download Screen

    Vi brukte Windows applikasjonen til PIA, derfor vil instruksjonene vĂŠre for Windows. SĂ„ fort du Ă„pner den nedlastede filen vil installasjonsveiviseren starte. Installasjon av kontrollpanelet tar under et minutt, men er allikevel nĂžye forklart steg-for-steg av PIA. Bruk din kontoinformasjon for innlogging. NĂ„ kan du komme i gang.

    PIA-Screenshot-Windows-Home

    Note: Keep in mind that PIA’s software does no longer support Windows 7. Many people still run this operating system on their PC, because it might work a bit better and faster, mainly on older devices. If you’re one of these people, it would be better to choose a VPN which does support Windows 7, such as ExpressVPN or NordVPN.

    PIA sin utforming og brukervennlighet

    PIA’s programvare er designet til Ă„ vĂŠre minst mulig i veien for deg. NĂ„r du Ă„pner kontrollpanelet vil du se en stor ”PÅ” knapp, et lite kart og VPN-serveren som er valgt for deg. Etter tilkobling til VPN-serveren, vil du finne din IP-adresse pĂ„ bunnen, sammen med IP-en til serveren du for Ăžyeblikket bruker. Hvis du trykker pĂ„ pilen pĂ„ bunnen vil du se mer informasjon og muligheter: ofte valgte VPN-servere, ytelse og bruk av din tilkobling, hurtiginnstillinger, og hvilket type abonnement du har.

    PIA Screenshot App Homescreen

    NĂ„r du klikker pĂ„ de tre dottene pĂ„ toppen i hĂžyre hjĂžrnet, vil du ha tilgang til mer utfyllende innstillinger. For eksempel, du kan konfigurere sprĂ„ket, temaet og generelle preferanser under ”General” fanen, eller se over din kontoinformasjon under ”Account”. Kill switchen og PIA MACE kan du finne under ”Privacy”.

    Videre kan du sette opp dine nettverkspreferanser under “Network” og dine tilkoblingspreferanser under “Connection”. Disse innstillingene er litt mer avansert, men er konfigurert til de beste standardinnstillingene for brukere som Ăžnsker Ă„ komme i gang med en gang.

    Til slutt kan du finne kundestþtte – som en fremfþring av programvaren og en lenke til kundestþtte under ”Help”.

    PIA Screenshot iOS Settings

    Kontrollpanelet vil forsvinne fra skjermen din nÄr du ikke bruker den. Om du trenger den igjen kan du finne den pÄ oppgavelinjen. Noen ganger mÄ du trykke pÄ den lille pilen i hÞyre hjÞrnet av skjermen (^). Du mÄ klikke pÄ denne om du vil aktivere eller deaktivere tilkoblingen. PÄ denne mÄten vil applikasjonen forbli skjult bortsett fra om du virkelig trenger den. Dette er en nyttig funksjon nÄr du Þnsker din VPN ute av synet. Men kan vÊre irriterende hvis du Þnsker gjÞre noe innen kontrollpanelet: sÄ fort du klikker ett annet sted pÄ skjermen din er det borte igjen.

    Generelt sett er PIA’s programvare gjennomsiktig og behagelig Ă„ jobbe med. Den har en rolig utforming og klare valg.

    Pris og betalingsmetoder

    PIA tilbyr tre abonnementer Ä velge mellom: 1-mÄned, 1 Är, og et 3-Ärs abonnement.

    Hvis du velger en mĂ„nedlig kontrakt – som du kan avbryte etter hver mĂ„ned – vil det koste $11.69 per mĂ„ned. En Ă„rlig plan kommer ned til $3.10 per mĂ„ned. Hvis du velger en 3-Ă„rs plan, bruker du bare $1.79 per mĂ„ned. Dette betyr at du sparer massivt sammenlignet med et mĂ„nedlig abonnement. I tillegg fĂ„r du to mĂ„neder ekstra gratis med dette siste abonnementet (som allerede er beregnet i mĂ„nedsprisen). Du fĂ„r ogsĂ„ en gratis cloud sikkerhets lisens kalt Boxcryptor. Kortfattet: jo lengre kontrakt, jo billigere blir det for deg.

    PIA priser sommer 2020

    Alle abonnementene til Private Internet Access gir deg full tilgang til deres VPN-nettverk. De tilbyr ogsÄ en 30-dagers pengene tilbake garanti, som tillater deg Ä prÞve VPN-en fÞr du binder deg til en kontrakt.

    PIA aksepterer mange forskjellige betalingsmetoder:

    • PayPal
    • Kredittkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover)
    • Amazon Pay
    • Kryptovaluta (Bitpay, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin)
    • Gavekort

    Mange valg for betaling av ditt abonnement synes vi. Det er forskjellige anonyme betalingsmetoder, slik som Bitcoin som sikrer total personvern selv ved kjþp av din VPN-tilkobling. Igjen setter PIA anonymitet fþrst, som er hþyt verdsatt av mange brukere – inkludert oss selv.

    PIA og Linux

    PIA tar godt hÄnd om sine Linux-brukere. For Debian, Fedora, Slackware, og Arch-distro brukere er det mulig Ä installere OpenVPN via terminalen. Et bedre valg er muligheten for Ä installere Windows brukergrensesnittet for Linux. Spesielt for nye Linux-brukere kan dette vÊre utrolig nyttig. Med et slikt brukergrensesnitt tilgjengelig for Linux er PIA en av de fÄ tjenestene som har prÞvd Ä gjÞre livet enklere for Linux-brukere.

    Dessverre er appen bare tilgjengelig for Linux distroer som ogsÄ har systemd programpakken. Dette inkluderer Linux Mint, Ubuntu, Debian, og Arch.

    PIA sitt servernettverk er ikke det mest omfattende, og inneholder heller ikke det raskeste serverne der ute – den prisen gĂ„r til ExpressVPN. Men det er mange servere for de fleste brukere, og de fleste viser en merkbar grad av pĂ„litelighet og konsistens.

    Mens vi testet PIA opplevde vi ikke noen sikkerhetsproblemer. PÄ toppen av dette tilbyr PIA flere nyttige funksjoner. FÞrst har vi PIA sitt eget program kalt «Mace». Dette programmet tilbyr ekstra sikkerhet mot annonser, sporere, og malware.

    I appen har du ogsÄ valget om Ä bytte til egendefinerte DNS-servere eller endre krypteringnivÄet. SÄ klart er det ogsÄ en kill switch tilgjengelig, og du kan ogsÄ velge Ä dirigere trafikken din gjennom en SOCKS5 proxy for ekstra tunnel gjennom SSH.

    PIA har kanskje ikke de raskeste serverne, men PIA er bÄde konkurransedyktig og konsistent i hver kategori. Enten det er hastighet, sikkerhet eller brukervennlighet sÄ tilbyr PIA et kvalitetsprodukt som er et godt valg for de fleste Linux-brukere.

    Kundeservice

    PIA’s kundestĂžtte tilbyr flere muligheter. Du kan konsultere deres database eller instruksjonsmanualer nĂ„r du har et problem. Det er ogsĂ„ mulig Ă„ gi feedback hvis du syns at PIA bĂžr fikse enkelte eksisterende problemer eller legge til en funksjon. Andre brukere kan ”stemme” pĂ„ dette, og PIA vil avgjĂžre om de kan gjĂžre noe med tilbakemeldingen.

    PIA Support Page

    Hvis du stÞter pÄ et problem du ikke kan fikse etter Ä ha sjekket databasen, kan du ogsÄ kontakte PIA via et kontaktskjema. Du mÄ gi noe informasjon om kontoen din og uttrykke ditt spÞrsmÄl. Dette skjemaet mÄ fullfÞres pÄ engelsk. Du vil fÄ svar pÄ e-post.

    Vi sendte dem et spÞrsmÄl selv, og fikk et svar tilbake etter 6 timer. E-posten inneholdt mer detaljert informasjon og oppfÞlgingsspÞrsmÄl som kunne hjelpe oss mer hvis vi trengte det. Alt i alt var svaret raskt og utfyllende nok. Selv om PIA ikke tilbyr live-chat, og derfor mÄ man vente litt pÄ svar, synes vi systemet de har nÄ er veldig brukbart.

    Servernettverk PIA

    En VPN-leverandÞrs servernettverk bestemmer mulighetene dine. PIA har noen fantastiske funksjoner nÄr det gjelder dette:

    • For tiden har PIA over 25.000 servere pĂ„ 99 steder i 77 land.
    • De har 14 serversteder i USA.
    • PIA tilbyr dedikerte IP-adresser i USA, Storbritannia, Canada og Tyskland.

    Antall servere og beliggenhet

    I skrivende stund har Private Internet Access mer enn 25 000 servere spredt pÄ 77 land. For de fleste brukere er dette mer enn nok servere spredt over ulike beliggenhet. PIA indikerer at de kontinuerlig jobber med Ä ekspandere servernettverket sÄ du kan sjekke nettstedet deres for seneste oppdateringer.

    PIA Regions Screenshot

    I skrivende stund har PIA forskjellige servere fordelt pÄ 99 steder i 77 land:

    Land Antall serverlokasjoner
    Albania 1
    Algerie 1
    Andorra 1
    Argentina 1
    Armenia 1
    Australia 3 (Sydney, Melbourne, Perth)
    Østerrike 1
    Bahamas 1
    Bangladesh 1
    Belgia 1
    Bosnia og Herzegovina 1
    Brasil 1
    Bulgaria 1
    Kambodsja 1
    Canada 4 (Montreal, Ontario, Toronto, Vancouver)
    China 1
    Kypros 1
    Tsjekkia 1
    Danmark 1
    Egypt 1
    Estland 1
    Finland 1
    Frankrike 1
    Georgia 1
    Tyskland 2 (Frankfurt, Berlin)
    Hellas 1
    GrĂžnland 1
    Ungarn 1
    Hong Kong 1
    Irland 1
    Island 1
    India 1
    Isle of Man 1
    Israel 1
    Italia 1
    Japan 1
    Kasakhstan 1
    Latvia 1
    Liechtenstein 1
    Litauen 1
    Luxembourg 1
    Macao 1
    Malta 1
    Mexico 1
    Moldova 1
    Monaco 1
    Moldova 1
    Montenegro 1
    Marokko 1
    Nederland 1
    New Zealand 1
    Nigeria 1
    Norge 1
    Nord-Makedonia 1
    Panama 1
    Filipinene 1
    Polen 1
    Portugal 1
    Qatar 1
    Romania 1
    Saudi Arabia 1
    Serbia 1
    Singapore 1
    Slovakia 1
    SĂžr-Afrika 1
    Spania 1
    Sri Lanka 1
    Sverige 1
    Sveits 1
    Taiwan 1
    Tyrkia 1
    Ukraina 1
    Storbritannia 4 (London, Manchester, Southampton)
    Emiratene 1
    USA 14 (New Jersey, Atlanta, California, Chicago, Denver, Florida, Houston, Las Vegas, New York, Seattle, Silicon Valley, Texas, Washington DC, Region West)
    Venezuela 1
    Vietnam 1

    Bortsett fra drastisk Þkning av servere igjen, har PIA nylig laget et helt nytt nettverk for sine brukere: PIA sitt NextGen VPN-nettverk. Hovedfordelen dette nettverket tilbyr er at serverne bare lagrer data ved bruk a RAM-minne, istedenfor HDD/SSD-lagring. Det betyr at (sensitiv) brukerdata er fullstendig slettet hver eneste gang serveren er uten strÞm. Dette er sÄ klart en stor fordel for personvernet. PIA sine siste skrivebords- og mobile apper bruker dette nettverket som standard.

    Dedikert IP-adresse

    Private Internet Access tilbyr ikke dedikerte IP-adresser. De Þnsker Ä tilby sine brukere den hÞyst mulige form for anonymitet til en hver tid, hvilket er grunnen til at alle deres IP-adresser er delte adresser. Dette beskytter ditt personvern pÄ nettet. PIA ser pÄ en dedikert IP-adresse som intet mer enn en normal usikret internettilkobling, og derfor ikke ser noen grunn til Ä tilby denne tjenesten. Hvis du spesifikt ser etter en VPN med dedikert IP-adresse kan du ta en titt pÄ NordVPN eller CyberGhost.

    PIA’s Alternativer

    PIA har flere ekstra muligheter og alternativer:

    • Du kan se den amerikanske, britiske og kanadiske Netflix med PIA.
    • Det er enkelt, raskt og sikkert Ă„ laste ned torrenter med PIA.
    • PIA har en nyttig nettleser utvidelse som bare kan beskytte nettleserens trafikk.
    • Delt tunneling er nĂ„ ogsĂ„ mulig med PIA.

    PIA og Netflix

    Netflix App IconÅ se pĂ„ (utenlands) Netflix er et hett tema i VPN-verdenen. Netflix kjemper hardt mot VPN-er og blokkerer en hver IP-adresse som de kommer fra en VPN-tjeneste. For mange tjenester er det vanskelig og fĂ„ Netflix til Ă„ virke med deres VPN-tilkobling, som resultat gjĂžr PIA sitt beste for og gjĂžre dette mulig for deg.

    NÄr vi utfÞrte vÄr test, hadde vi mulighet til Ä se den amerikanske Netflix fra Nederland gjennom en VPN-server i New York. PIA fortalte oss at Netflix virker pÄ deres amerikanske, canadiske, og britiske servere. Dette tyder pÄ at de jobber hardt med og la det forbli slik. Uansett er det i skrivende stund mulig Ä se pÄ innholdet av den amerikanske Netflix fra andre land, ved Ä bruke PIA.

    PIA og torrents

    Det er mulig Ä laste ned filer via P2P ved bruk av serverne til Private Internet Access. Nedlasting av torrents er enkelt og gÄr fort. Du merker ikke en gang at du bruker en VPN, bortsett fra at du er beskyttet og laster ned anonymt.

    PIA nettlesertillegg

    Sett bort fra PIA programvaren har PIA ogsÄ et nyttig nettlesertillegg. Denne virker pÄ samme mÄte som den vanlige skrivebords- eller smarttelefon programvaren. Forskjellen er at nettlesertillegget sikrer at kun nettleser trafikken kjÞrer via VPN. Andre programmer som bruker internett, men ikke kjÞrer gjennom nettleseren er ikke beskyttet av VPN-tilkoblingen. Nettlesertillegget gir det ekstra valg relatert til sporing, som vist i skjermdumpet under av innstillingene til tillegget.

    PIA nettlesertillegg innstillinger

    Split tunneling

    En ny funksjon nylig lagt til PIA er split-tunneling. Dette er en teknikk som lar deg velge hvilke apper som bruker eller ikke bruker VPN, som betyr at du kan velge hvilke apper som vil ha en forsinkelse i hastighet. SÄ hvis, for eksempel du Þnsker Ä se pÄ Netflix pÄ din egen tilkobling, men pÄ samme tid besÞke en side anonymt, kan du deaktivere VPN for netflix appen.

    Intervju med PIA

    Vi hadde muligheten til Ä stille noen spÞrsmÄl til personene bak Private Internet Access. Vi snakket om sikkerheten og personvernet ved tjenesten og mÄten de administrerer sine servere. Finn ut hva vÄre spÞrsmÄl var, og hvilke svar PIA hadde til oss (om en noe slanket versjon).

    1. Lagrer dere logger som gjĂžr det mulig Ă„ lenke en IP-adresse til en bestemt bruker?

    «Nei, vi lagrer ingen logger.”

    2. Kan dere fortelle oss litt mer om datalagringslov som dere mÄ forholde dere til?

    «For tiden er det ingen lover i USA som forplikter VPN-tjenester Ä lagre noe data»

    3. Hvilke verktÞy bruker dere til Ä overvÄke og bekjempe uanstendig bruk av tjenesten deres?

    «Vi verken overvÄker eller logger aktiviteten til brukerne vÄre. Noen ganger kan dette fÞre til problemer nÄr serverne vÄre blir misbrukt, ettersom vi ikke kan identifisere brukeren som bryter reglene. Vi lister opp i detalj hva som er lov eller ikke i vÄres brukervilkÄr. Noen ganger hender det at kunder kontakter oss for teknisk hjelp til Ä bryte reglene (for eksempel hvis de Þnsker Ä hacke, phreak, eller utfÞr en annen ulovlig aktivitet). Vi stenger alltid disse kontoene.»

    4. Hva skjer nÄr dere mottar en DMCA-klage og krav om fjerning, eller den europeiske ekvivalenten av dette?

    «DMCA-klager blir hÄndtert av vÄr juridiske avdeling. Men det er umulig for oss Ä lenke spesifikk informasjon til en bruker ettersom vi ikke lagrer logger.»

    5. Hvilke steg tas for Ă„ spore en enkelt bruker i tilfelle rettslig krav? Har dette noen gang skjedd fĂžr? Vil du ha mulighet til Ă„ identifisere en bruker i et slikt tilfelle?

    “Rettslige krav blir hĂ„ndtert av vĂ„r juridiske avdeling. Men ettersom vi ikke logger noen ting kan vi ikke overlevere noe data.»

    6. Er BitTorrent og annen fildelingstrafikk tillat pÄ alle deres servere?

    “Ja, torrenting er tillat pĂ„ alle vĂ„res servere, selv om nedlasting og deling av ulovlig materiale ikke er tillat av lovgivning. Stadig vekk er det leverandĂžrer som vil blokkere portaler brukt til torrents. Derfor har vi et par servere som tillater port-forwarding, sĂ„ vi kan omgĂ„ disse blokkeringene.”

    7. Eier dere deres egne DNS-servere?

    «Ja vi har vÄres egne DNS-servere. Dette forhindrer mulige DNS-lekkasjer. VÄre PIA-applikasjoner bruker automatisk disse DNS-serverne.»

    8. Har du fysisk kontroll over alle serverne?

    “For tiden har vi tusenvis av servere i 73 land. Derfor er vi tvunget Ă„ bruke en rekke eksterne datasentre og leverandĂžrer, som alle er bundet av strenge avtaler i samsvar med verdiene til Private Internet Access. Vi overvĂ„ker ogsĂ„ kontinuerlig status og lovgivningen i landene hvor vĂ„re servere ligger. Hvis det er noen endringer i lovgivning utreder vi om ”kostnader og fordeler” fremdeles imĂžtekommer vĂ„re krav. I noen unike tilfeller vil dette fĂžre til nedstengning av tjenesten i et bestemt land (slik som i Russland i 2016).”

    Private Internet Access (PIA): ofte stilte spÞrsmÄl

    Har du et spÞrsmÄl om PIA? Klikk pÄ et av spÞrsmÄlene under for Ä se svaret. Hvis du fortsatt har problemer eller Þnsker Ä stille et annet spÞrsmÄl sÄ legg gjerne igjen en kommentar under denne artikkelen. Vi er her for Ä hjelpe og vil svare sÄ fort vi kan!

    Er PIA sikker?


    PIA er kjent for sitt fokus pÄ personvern og sikkerhet. De bruker sterke protokoller: OpenVPN, PPTP, IPSec/L2TP, og WireGuard. De logger ingen data og tilbyr en innebygd kill switch og annonse blokkerer. PIA lar deg opprette en konto helt anonymt. Dessverre er denne leverandÞren basert i USA. Men allikevel har de vist gang pÄ gang at de ikke logger noe VPN-data som deles med myndigheter eller andre.

    Virker PIA med Netflix?


    Med PIA vil du sannsynligvis ha tilgang til den amerikanske, canadiske og britiske versjonen av Netflix. Men dette er ikke alltid tilfelle. Det er bare et begrenset antall PIA-servere som virker med Netflix og de kan endre seg kontinuerlig. Alle andre servere vil fĂžre til at Netflix viser en feilmelding.

    Hvor mye koster PIA?


    PIA sitt rimeligste abonnement vil bare koste deg $1.79 per mÄned. Dette er prisen for et 3-Ärig  abonnement, selv om du for tiden fÄr to ekstra mÄneder gratis med pÄ toppen av dette. Hvis du heller vil ha et kortere abonnement, for eksempel pÄ 1 Är koster det $3.10 per mÄned. Et mÄnedlig abonnement kommer pÄ $11.69.

    Hvor rask er PIA?


    PIA tilbyr brukbare hastigheter under daglig bruk. Servere som er nĂŠrmere din beliggenhet vil sannsynligvis vĂŠre mye raskere enn servere langt unna som vil forsinke din nettilkobling mer, som kan vĂŠre upraktisk.

    Hvor brukervennlig er PIA?


    PIA er veldig brukervennlig. PIA nettstedet er informativt og ryddig. Installasjon av PIA er ogsÄ raskt og problemfritt. Etter installasjon kan PIA programvaren finnes via oppgavelinjen, og den er lett Ä navigere.

    Personlige meningereksperter fra VPNoverview.com

    “PIA har sterkt fokus pĂ„ personvern og sikkerhet. Raske servere, stabile tilkoblinger og konkurransedyktige priser! ”
    8.6
    Legg igjen en kommentar