Cartoon man at his desk, looking at his computer with instructions on his desk
Klikk her for et raskt sammendrag av denne artikkelen
Løse de vanligste VPN-problemene: en kort oppsummering

De vanligste VPN-problemene kan løses med lite tid og krefter. Noen ganger må VPN ganske enkelt konfigureres riktig før den er klar til bruk, og noen ganger ligger problemet på nettstedet du prøver å få tilgang til. Uansett hva problemet ditt kan være, er det alltid en løsning.

Ingen Internett

Hvis VPN-en din ikke fungerer eller ikke lar deg koble til internett, prøv en av følgende løsninger:

  • Sørg for at du er koblet til internett.
  • Tilbakestill ruteren og/eller enheten.
  • Legg til VPN til brannmurens hviteliste.
  • Oppdater VPN-programvaren din.
  • Gjenopprett VPN-en til standardinnstillingene.
  • Åpne portene VPN-en din trenger.

Sakte tilkobling

Hvis VPN-en din reduserer tilkoblingen din betydelig, prøv ett av disse tipsene:

  • Koble til en server med færre brukere.
  • Koble til en nærmere serverplassering.
  • Bruk en raskere VPN (som Surfshark) eller nettverks protokoll (UDP).

Netflix fungerer ikke

Hvis VPN-en din ikke fungerer med strømmeplattformer som Netflix på grunn av VPN-blokkeringer, prøv følgende:

  • Velg en VPN som støtter Netflix (som CyberGhost).
  • Tøm hurtigbufferen og informasjonskapslene ELLER bruk inkognitomodus.
  • Koble til en annen VPN-server.
  • Bruk en spesialisert strømmeserver.
  • Kontakt kundestøtten til VPN-en din.

E-post fungerer ikke

Hvis du ikke kan sende eller motta e-poster med VPN-en din, prøv en av disse løsningene:

  • Bytt til en annen VPN-server.
  • Bytt til sikrere porter for e-post (port 587 eller 465).
  • Bruk delt tunnelering for å frita e-postappen din fra VPN-tilkoblingen (utrygt).

Trenger du flere tips? Les videre for å lære mer om de vanligste VPN-problemene og hvordan du løser dem.

Det er flere grunner til at ditt virtuelle private nettverk (VPN) kanskje ikke fungerer som det skal, men de fleste av dem koker ned til noen få vanlige problemer. Kanskje du ikke kan koble til internett mens du bruker en VPN-tjeneste, eller i det minste ikke lenge før tilkoblingen faller. Kanskje du blir konfrontert med en proxy-feilmelding når du prøver å se Netflix, eller kanskje du ikke kan sende noen e-poster. Uansett hva tilfellet kan være, er det mange tekniske problemer du kan støte på når du bruker en VPN – men det er like mange løsninger.

Raske løsninger på VPN-problemer

Denne artikkelen vil lede deg gjennom noen av de vanligste VPN-problemene og løsningene deres. Vi vil gå mer i detalj senere, men foreløpig er her en rask oversikt med mulige årsaker og løsninger.

VPN-problemMulig årsakLøsning
Kan ikke koble til internettManglende tilkobling til internett med en VPN er ofte forårsaket av brannmurer, blokkert porter, utdatert VPN-programvare eller rett og slett en feil på ruteren.Forsikre deg om at brannmuren din tillater bruk av VPN, at VPN-programvaren er oppdatert og at de riktige portene ikke er blokkert.
Langsom hastighetLange VPN-tilkoblinger kan være et resultat av en opptatt server, avstanden din til serveren eller nettverk eller VPN-protokoll.Koble til en raskere server eller en server som er fysisk nærmere posisjonen din, eller bruk et raskere nettverk eller VPN-protokoll.
Netflix VPN/proxy-forbudHovedårsaken til at VPN-brukere ikke får tilgang til Netflix er at Netflix blokkerer VPN-servere.Koble til en annen server, bruk en streaming-dedikat ed server, bruk inkognitomodus, eller tøm hurtigbufferen og tøm informasjonskapslene.
E-poster ikke sentDin e-postleverandør kan blokkere VPN-en din, eller VPN-en din blokkerer kanskje en usikker e-postport.Bytt til en annen VPN-server, bruk en annen port for e-post eller aktiver delt tunneling.

Ingen Internett: Hvorfor fungerer ikke tilkoblingen min med en VPN?

Du kan ha hatt dette problemet før: du starter VPN-programvaren og plutselig returnerer nettsider feilmeldinger, e-poster blir ikke sendt, og strømming er umulig. Uansett grunn vil ikke VPN-en din la deg koble til internett.

Det er mange mulige forklaringer på feilen med VPN-tilkoblingen, men la oss starte med det grunnleggende. Her er noen generelle feilsøkingstips:

  1. Sjekk Internett tilkoblingen din for å sikre at den er tilkoblet.
  2. Hvis du bruker hjemmets Wi-Fi nettverk, prøv å koble fra og koble til nettverket på nytt og åpne en side uten VPN.
  3. Hvis det ikke fungerer, tilbakestill ruteren og enheten din. Det kan hende du må kontakte internettleverandøren hvis internettforbindelsen din er feil og ingenting fikser det.

Årsaker til at VPN programvaren din kan forstyrre Internett tilkoblingen din

Hvis tilkoblingen din er oppe og kjører og du fortsatt ikke kan bruke internett med en VPN, kan det hende du står overfor en annen type problem. Her er en rask oversikt over vanlige VPN-relaterte årsaker til tilkoblingsfeil, feilmeldinger og andre nettverksproblemer:

  • Brannmuren din blokkerer kanskje VPN. Tilkoblingsproblemer er ofte forårsaket av brannmurer. For å løse dette, åpne brannmur innstillingene, legg til VPN-appen i listen over tillatte apper og prøv igjen.
  • VPN-programvaren kan være utdatert. Sjekk VPN-oppdateringene dine for å sikre at du har den nyeste versjonen av programvaren installert, siden gammel programvare kan være full av sårbarheter og feil.
  • VPN-innstillingene dine kan ha blitt feilkonfigurert. Gjenopprett VPN-en til standardinnstillingene og se om dette løser problemet.
  • Portene du trenger for å kjøre VPN-en kan være blokkert. Porter er virtuelle steder hvor informasjon sendes. Hver port er tilordnet en bestemt type trafikk, så e-poster går gjennom én port mens nettsider går gjennom en annen. Det er mange porter som brukes av mange forskjellige protokoller og leverandører, men VPN-er fungerer vanligvis med port 1194 TCP/UDP og port 443 TCP. Du kan endre systemet til en av disse portene manuelt, men denne prosessen er ganske avansert og kan forårsake alle slags problemer. I stedet anbefaler vi deg å kontakte internettleverandøren din eller VPN-ens kundestøtte og be dem hjelpe deg med å fikse problemet.

Dårlige tilkoblingshastigheter: Hvorfor er Internettet mitt så tregt?

Noen barrierer for å bruke en VPN er et spørsmål om hastighet snarere enn tilkobling. Det er ikke mye vits i å abonnere på en VPN-leverandør hvis det gjør tilkoblingen din for treg til å utføre enkle oppgaver som å surfe på nettet. VPN-er vil vanligvis bremse tilkoblingen litt siden all data som reiser til og fra enheten din er kryptert. Likevel bør de reduserte hastighetene være ubetydelige eller umerkelige med en VPN-tjeneste av høy kvalitet – forutsatt at du allerede har en rask internettforbindelse.

Skaff deg en rask VPN

Den beste måten å unngå dårlige tilkoblingshastigheter på er å investere i en rask VPN. Vi anbefaler å bruke Surfshark for å holde kommunikasjonen din sikker og privat uten å ofre hastigheten. Surfshark er tjenesten som konsekvent har de beste resultatene, både i daglig bruk og i vår omfattende hastighet tester.

Hvis du ikke har en VPN ennå eller ønsker å bytte leverandør, kan det være lurt å prøve Surfshark. Et stort pluss med denne VPN-tjenesten er at den er relativt billig, så du får høy kvalitet for bare noen få dollar i måneden.

Surfshark
Avtale Surf sikkert og anonymt for bare €2,30 per måned
Fra
NOK 2,30
9,0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Velge VPN-er av lavere kvalitet kan forverre eventuelle hastighetsproblemer du har, spesielt når du bruker en gratis VPN med lave datagrenser eller et begrenset antall servere.

Men selv om du har abonnert på den beste VPN-en på markedet, kan det hende at tilkoblingen din fortsatt er tregere enn du ønsker. Noen mulige scenarier kan forklare dette:

Årsak til VPN-hastighetsproblemBeskrivelseLøsning
Opptatt serverFor mange brukere på en enkelt VPN-server vil senke VPN-tilkoblingshastigheten din.Koble til en VPN-server med færre brukere.
AvstandJo lenger unna du er fra valgt VPN-server, jo langsommere vil hastigheten din være.Koble til en VPN-server nærmere posisjonen din.
NettverksprotokollUlike VPN-protokoller sender og mottar pakker med data med forskjellige hastigheter, noe som påvirker tilkoblingen din.Bruk UDP som standard VPN-protokoll.
Treg internettforbindelseEn treg internettforbindelse uten VPN vil ofte bare bli tregere med en VPN.Steng av enheter og prosesser eller start systemet på nytt.

Vi skal dykke dypere inn i hvert av disse problemene og løsningene deres nedenfor.

Travel server

Det er mulig den trege VPN-server du er koblet til har for mange brukere på en gang, noe som kalles serveroverbelastning. Bare å koble til noen få andre servere vil gi deg en ide om hver servers trafikkvolum. Hvis VPN-en din har tusenvis av servere å velge mellom, har du større sjanse for å finne en raskere VPN-server med færre brukere.

Tjenerstopp er et spesielt vanlig problem med gratis VPN-er. Selskapene som produserer disse VPN-tjenestene mangler vanligvis ressursene til å betjene mer enn en håndfull VPN-servere på en gang, noe som gjør at brukerne ikke har noe annet valg enn å dele den samme overfylte serveren på en gang. Husk at overbelastning av serveren kan ramme selv de beste VPN-tjenestene, spesielt i tunge trafikktider.

Avstand

Avstanden mellom deg og serveren har også stor innvirkning på hastigheten. Det tar kortere tid for en server i nærheten å overføre data til og fra enheten din enn en server på den andre siden av verden.

Noen ganger er det imidlertid nødvendig å velge en fjern server, for eksempel når du bruker en VPN for å få tilgang til geobegrenset innhold. Når du er i Japan, men ønsker å se den britiske BBC iPlayer, må du bruke en VPN-server i Storbritannia. I disse tilfellene er det avgjørende å finne en relativt ledig server.

Nettverk Protokoll

Hastigheten på VPN-tilkoblingen din bestemmes også av nettverks protokollen, så sørg for at du bruker riktig nettverksprotokoll for aktivitetene dine.

All internettkommunikasjon er muliggjort av én av to dataoverføringsprotokoller: TCP (Transmission Control Protocol) og UDP (User Datagram Protocol). Begge protokollene overfører data over internett og samler dataene dine i mindre enheter kalt datapakker, men de er forskjellige i metodene.

NettverksprotokollBeskrivelse
TCPTCP sender hver datapakke i en sekvens. Den er tregere enn UDP, men leverer data nøyaktig og fullstendig, noe som gjør den mer pålitelig. Denne protokollen er bedre egnet for filoverføring, sending av e-post og nettlesing.
UDPUDP sender et stort volum av datapakker på en gang uten spesiell rekkefølge. UDP er raskere enn TCP, men mer sannsynlig å ødelegge filer. Det er spesielt nyttig for sanntids kommunikasjon som VoIP-anrop og datatunge oppgaver som strømming og spill.

Hvis VPN-en din er for treg til å tjene dine formål, prøv å bruke en protokoll som fungerer med UDP.

Du kan vanligvis endre VPN-protokollene dine ved å justere VPN-appens innstillinger. Ikke alle VPN-er tilbyr de samme protokollene, og noen ganger vil du ikke ha et bredt spekter av alternativer. Noen av de mest populære protokollene er:

  • OpenVPN (TCP eller UDP): Denne mest brukte VPN-protokollen er åpen kildekode.
  • Wireguard (UDP): Denne nye protokollen får et rykte for å være raskere enn OpenVPN.
  • IKEv2 (UDP): Denne protokollen er populær blant mobilbrukere for sin hastighet og effektivitet.
  • Leverandørspesifikke protokoller: Noen leverandører lager sine egne proprietære protokoller i stedet for å velge åpen kildekode-løsninger, for eksempel NordVPNs NordLynx og ExpressVPNs Lightway.

For mer detaljer om protokoller og hvordan de sammenlignes, sjekk vår oversikt over de mest brukte VPN-protokollene her .

Hvordan øke hastigheten på din trege internettforbindelse

Hvis du har prøvd å justere VPN-programvaren og enheten din på alle mulige måter og likevel hastigheten på tilkoblingen din fortsatt er treg, er det en god sjanse for at internettforbindelsen din allerede var treg uten VPN . Heldigvis er det flere måter å løse en treg internettforbindelse på:

  • Stopp internettbruken av andre enheter som bruker nettverket ditt. Jo flere enheter som bruker internettforbindelsen din, desto lavere vil hastigheten din være. Hvis barnet ditt ser på Frozen på Disney Plus i stua og kona din laster ned torrenter på kjøkkenet, vil det ta mye lengre tid for datamaskinen på hjemmekontoret å laste jobbens nettmiljø.
  • Lukk alle unødvendige faner, vinduer og prosesser. Hvis du har for mange nettsteder åpne samtidig eller laster ned og strømmer samtidig, kan dette også redusere tilkoblingen.
  • Start modemet og ruteren på nytt. Noen ganger kan disse maskinvarene ikke fungere og ikke støtte en rask overføring av data. En enkel omstart er ofte nok til å løse problemet.
  • Bruk en annen DNS-server. Internett leverandørens DNS-servere kan være overbelastet med for mye trafikk på en gang. I dette tilfellet er en VPN faktisk en del av løsningen. Noen VPN-programvare krypterer og ruter dine DNS-oversettelsesforespørsler gjennom VPN-leverandørens egne DNS-servere. ExpressVPN er en slik VPN, som tilbyr et privat og kryptert domenenavnsystem som holder oversettelsesforespørslene dine skjult for Internett-leverandøren din og andre tredjeparter.
  • Oppgrader Internett abonnementet ditt. Det er mulig du rett og slett ikke har en rask nok dataplan fra Internett-leverandøren din til å utføre de ønskede aktivitetene, så en oppgradering kan være på sin plass. Sørg imidlertid for å prøve metodene ovenfor før du bruker penger.
  • Kontakt Internett leverandøren din. Hvis alt annet mislykkes, kan problemet ligge hos Internett leverandøren din. I dette tilfellet er det eneste du kan gjøre å kontakte dem og be dem løse det for deg.

VPN fungerer ikke med Netflix: Hvorfor blokkerer strømmetjenester VPN-en min?

Som alle strømmeplattformer begrenser Netflix seertallet på opphavsrettsbeskyttet innhold til de regionene der den har rett til å kringkaste. I tillegg bruker Netflix proxy deteksjon teknologi for å sile ut bruk av proxyer og VPN-er for å hindre seere fra u-lisensierte områder fra å se opphavsrettsbeskyttet innhold. Dette betyr at du kan se denne beryktede m7111-5059 feilmeldingen hvis du prøver å se Netflix med en VPN:

Netflix Error

Selv om andre strømmetjenester, inkludert Disney Plus, HULU, og Amazon Prime, bruker også disse VPN-blokker, Netflix har de tøffeste proxy deteksjon systemene av dem alle. Selskapet jobber døgnet rundt for å blokkere IP-adressene til VPN-servere.

Selv VPN-er av høyeste kvalitet har noen ganger problemer med å omgå Netflixs geografiske begrensninger, men en god Netflix VPN-leverandør er like vedvarende med å finne løsninger. Her er noen tips og triks du kan bruke for å se Netflix og andre strømmetjenester uten begrensninger.

1. Bruk en VPN som fungerer med Netflix

Helt fra starten er det best å velge en tjeneste som fungerer med Netflix og andre strømme plattformer. Mange VPN-tjenester har allerede gitt opp kampen mot Netflix, og deres servere vil ikke tillate deg å se geo-blokkert innhold på plattformen. Noen høykvalitets VPN-er gjør imidlertid en innsats for å kontinuerlig jobbe med Netflix og andre strømmetjenester.

Et godt eksempel på en Netflix VPN er CyberGhost VPN. Denne relativt billige VPN-leverandøren har et godt rykte når det kommer til Netflix: den fungerer perfekt nesten hver gang. Hvis du leter etter en VPN for å se for eksempel amerikansk Netflix med, anbefaler vi CyberGhost.

CyberGhost
Avtale  Fra €2,19 per måned
Fra
NOK 2,19
8,8
  • Meget brukervennlig
  • Høy kvalitet for en lav pris
  • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

Hvis du allerede har en annen VPN, kan det hende du er uheldig: Selv om det er mange leverandører som har som mål å få serverne deres til å fungere med Netflix, er det minst like mange som rett og slett ikke gjør det. En god VPN for oppheving av blokkering er det første skrittet mot å løse Netflix-problemene dine.

2. Tøm hurtigbufferen og informasjonskapslene eller bruk inkognitomodus

Når du blir konfrontert med en Netflix proxy-feil, bør du først enten bruke inkognitomodus og prøv igjen, eller tøm hurtigbufferen og informasjonskapslene. Dette vil fjerne enheten din for alle dvelende stedsidentifikatorer og informasjonskapsler.

Det er vanlig praksis for nettsteder å plassere sporings informasjonskapsler i enhetens minne, slik at de kan lære mer om nettleser atferden din. Ikke bare er tredjeparts sporings informasjonskapsler en sikkerhetsrisiko i seg selv, men de kan også avsløre posisjonen din til hvert nettsted du besøker, selv om din sanne IP-adressen er skjult av en VPN. Dette betyr at Netflix vil kunne fortelle at plasseringen din ikke samsvarer med IP-en din, noe som resulterer i en blokkering. Heldigvis finnes det en enkel vei rundt dette.

Slik sletter du informasjonskapslene dine

Følg trinnene nedenfor for å tømme bufferen og tømme informasjonskapslene i Google Chrome. Hver nettlesers grensesnitt ser litt annerledes ut, men de fleste moderne nettlesere fungerer på samme måte.

  1. Klikk på de tre prikkene øverst til høyre i nettleseren din. Denne knappen åpner en rullegardinmeny.
    • Google Chrome Settings drop-down menu open screenshot
  2. Klikk på innstillinger.
  3. I Innstillinger menyen klikker du på Slett nettleserdata.
  4. Google Chrome settings Privacy and security section Screenshot
  5. Du vil ha muligheten til å slette historikken, informasjonskapslene, passordene og andre hurtigbufrede data. Velg informasjonskapsler og andre nettstedsdata og bufrede bilder og filer.
  6. Google Chrome clear browsing Data section Screenshot
  7. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Tidsperiode og velg Alle tider.
  8. Klikk Slett data.

Når dette er gjort, kan du åpne en ny skjerm og gå til Netflix. Sørg for at VPN-en din er aktivert mens du gjør dette. Med litt flaks kan du nå se serier og filmer etter ditt hjertes ønske. Hvis ikke, fortsett å lese for flere rettelser.

3. Prøv en annen VPN-server

Hvis det ikke hjalp å tømme hurtigbufferen, koble til en annen server. Du kan enkelt gjøre dette i VPN-klientprogramvaren:

  1. Lukk Netflix vinduet.
  2. Åpne VPN-klienten.
  3. Klikk på en annen serverplassering. Hvis du vil fjerne blokkeringen av amerikanske Netflix, kan du for eksempel velge «Denver» i stedet for «New York». Hvis VPN-en din bare tilbyr ett sted i landet du ønsker å oppheve blokkeringen av Netflix for, kobler du til den samme plasseringen på nytt. Vanligvis vil du bli gitt en annen IP. Hvis mulig, velg en spesialisert strømmeserver. Vi vil diskutere dette mer detaljert nedenfor.
  4. Tøm nettleserens buffer eller bruk inkognitomodus.
  5. Åpne Netflix, logg på og nyt!

De fleste tjenester i den høyere enden av markedet, som CyberGhost, NordVPN, og ExpressVPN, har tusenvis av servere i nettverkene sine. Dette betyr at det er mer enn nok alternativer å velge mellom hvis du tilfeldigvis støter på en svartelistet server.

4. Bruk en spesialisert strømmeserver

Noen VPN-leverandører tilbyr spesialiserte strømmeservere som er spesifikt konfigurert for å fungere med forskjellige plattformer. Du kan finne en server som er optimalisert for US Netflix, Disney Plus eller Fox Sports. Prøv å bruke disse så mye som mulig, siden de oppdateres mest kontinuerlig og har en høyere suksessrate.

CyberGhost VPN Streaming Servers Screenshot

CyberGhost VPN har mange spesialiserte strømmetjenester du kan bruke. De vil også gi deg tilgang til flere lokale plattformer, som Servus TV i Østerrike.

For å bruke en spesialisert strømmetjenester, finn «For strømming» delen under CyberGhosts server plasseringer og klikk på den optimaliserte serveren du ønsker å koble til. Tilkoblingen opprettes automatisk, og du er i gang. Bare sørg for å tømme bufferen før du dykker tilbake til Netflix!

5. Kontakt kundestøtten til VPN-tjenesten din

Hvis ingen av tipsene ovenfor fungerer for å omgå Netflix VPN-forbudet, er det på tide å kontakte VPN-ens kundestøtte team. Vi anbefaler å bruke en VPN-tjeneste som inkluderer 24/7 live chat support, slik at en representant kan henvise deg til en fungerende server med en gang.

Strømmeselskaper jobber døgnet rundt for å svarteliste VPN-servere mens VPN-leverandører utrettelig oppdager nye måter å omgå VPN-forbudet på, så alle lister over fungerende servere du kan finne på nettet kan være utdaterte. En kundestøtterepresentant vil sannsynligvis vite hvilke servere som for øyeblikket jobber med Netflix eller en annen strømmetjeneste du prøver å nå.

VPN fungerer ikke med e-post: Hvorfor kan jeg ikke sende e-post mens jeg bruker VPN?

Noen brukere slår på VPN-en for å oppdage at de ikke kan sende eller motta e-post. Dette kan skyldes to forskjellige ting: enten blokkerer e-post tjenesten din VPNs IP, eller VPN blokkerer porten som brukes av e-post tjenesten din.

E-posttjenesten din blokkerer VPN-en din

E-postleverandører kan velge å blokkere IP-adressen til en VPN. Vanligvis er dette et sikkerhetstiltak: Hvis noen prøver å få tilgang til innboksen din med en IP som er helt ukjent, er sjansen stor for at denne personen er en hacker eller nettkriminell som prøver å få tak i informasjonen din.

Det er derfor e-postleverandører kan bare tillate visse IP-er tilgang til e-posten din, avhengig av landet eller Internett-leverandøren som er knyttet til disse IP-ene. Som et resultat kan du bli låst ute av innboksen din hvis du bruker en VPN-server fra et helt annet land. Noen e-posttjenester blokkerer til og med kjente VPN-servere som standard.

Løsningen her er å bytte til en annen VPN-server. VPN-leverandører søker regelmessig etter løsninger for å omgå VPN-forbud, så du bør kunne finne en fungerende server hvis du bruker en VPN-tjeneste med et bredt utvalg. En annen sikker måte å løse dette problemet på er å få en dedikert IP-adresse hos VPN-leverandøren din .

VPN-en din blokkerer e-posttjenestens port

Noen ganger er problemet med selve VPN-en. Noen leverandører blokkerer usikre porter for å beskytte deg mot spam og misbruk. NordVPN og ExpressVPN blokkerer TCP-port 25. Hvis du vil ha tilgang til e-posten din med disse leverandørene, må du bytte til sikrere porter som ofte brukes for e-post, for eksempel port 587 eller 465. Kontakt e-postleverandøren eller VPN-leverandørens kundeservice for å få hjelp.

Hva gjør jeg hvis jeg har et annet VPN-problem?

Problemene nevnt ovenfor er de vanligste problemene folk støter på når de bruker VPN. Det kan imidlertid komme en dag da du støter på et teknisk problem som ikke passer inn i noen av kategoriene ovenfor. Det ville være et godt tidspunkt å henvende seg til VPN-leverandørens kundestøtteteam.

VPN-en min fungerer ikke: Ofte stilte spørsmål

Du er ikke den eneste som har hatt problemer med å få en VPN til å fungere. Nedenfor finner du noen av de vanligste spørsmålene angående vanlige VPN-problemer.

Hvorfor fungerer ikke VPN-en min når jeg kobler til internett?

Noen vanlige årsaker til at VPN-en din kanskje ikke fungerer, inkluderer:

  • En defekt internettforbindelse (sjekk tilkoblingen din uten VPN)
  • Strenge brannmurer (legg til VPN-appen din i brannmurens tillatte tilkoblinger)
  • En blokkert port (kontakt kundestøtte)
  • En opptatt server (velg en annen server)
  • Utdatert VPN-programvare (oppdater systemet ditt)
Hvorfor fungerer ikke VPN-en min med Netflix?

Din valgte VPN-server ble mest sannsynlig blokkert av Netflix sine proxy-deteksjonssystemer. Prøv en av disse løsningene for å nyte favorittprogrammene og -filmene dine igjen:

  1. Tøm hurtigbufferen og informasjonskapslene eller bruk inkognitomodus.
  2. Koble til andre VPN-servere til du finner en som fungerer. Dedikerte strømmeservere vil gi deg en større sjanse for å lykkes.
  3. Kontakt din VPNs kundestøttetjeneste for råd.
  4. Skaff deg en VPN som er kjent for å fungere med Netflix, som en fra listen vår over beste Netflix VPN-er.
Kan en VPN blokkeres?

Ja, noen tjenester vil oppdage og blokkere VPN-tilkoblinger, inkludert de fleste strømmeplattformer og Google. VPN-leverandører designer produktene sine for å omgå restriksjoner på nettet, så en høykvalitets VPN har stor sannsynlighet for å unngå VPN-blokkeringer. Hvis du fortsatt har problemer med VPN-blokkering, ta en titt på våre løsninger på de vanligste VPN-problemene.

Hvordan kan jeg bruke VPN-en min på skolen?

Nettverksadministratorer ved de fleste skoler blokkerer bruken av VPN-er og proxyer. Skoler implementerer vanligvis filtreringsmetoder som Deep Packet Inspection (DPI) for å oppdage og blokkere krypteringsverktøy. For å komme rundt dette, må du registrere deg for en VPN-tjeneste som enten kan skjule trafikken din eller skjule den som vanlig TLS-nett trafikk. NordVPN er et godt valg.

Legg igjen en kommentar