Flower in a pot, question mark icon, laptop with broken VPN shield icon on the screen, mug and pencil holder
Klikk her for et sammendrag av denne artikkelen
Hva er en knekt VPN og er det trygt å bruke? En kort oppsummering

En knekt VPN er en piratkopiert versjon av premium VPN-programvare som NordVPN, SurfShark VPN eller ExpressVPN. Selv om det kan se ut til å fungere bare en vanlig VPN-tjeneste, er det mange skjulte farer involvert, for eksempel:

  • Virus og skadelig programvare
  • Adware
  • Personvernrisiko
  • Ingen oppdateringer
  • Ingen kundestøtte

Derfor er det best å unngå sprukne VPN-er. Prøv i stedet en gratis VPN eller invester i sikkerheten din med et rimelig premium VPN-abonnement. Et godt valg er Surfshark. Denne VPN-en koster bare noen få dollar per måned.

Les artikkelen nedenfor for å lære mer om risikoen ved bruk av knekt VPN-programvare.

Det er mange fordeler med å bruke en VPN-tjeneste. Disse inkluderer anonymisering av nettaktiviteten din, forbedring av sikkerheten og oppheving av blokkering av innhold. Men selvfølgelig koster gode VPN-er penger og gratis er ofte ikke like effektive. Noen løser dette problemet ved å laste ned en knekt VPN. På denne måten håper de å nyte en premium-tjeneste uten å betale for et abonnement. Dette kan imidlertid være ulovlig og farlig. Mange VPN-brukere lurer på om de bør bruke en knekt VPN: fungerer en knekt VPN for å beskytte deg? Og er dettrygt å bruke? Denne artikkelen vil hjelpe deg med å svare på disse spørsmålene slik at du kan ta et informert valg.


Hva er en knekt VPN?

Cracked VPN shield icon

En knekt VPN er en piratert versjon av premium VPN-programvare som du kan laste ned fra internett. Den kommer med en aktiveringskode for å virke legitim, men den er faktisk falsk og ulovlig. Ingen anerkjente selskaper vil gi ut gratis aktiveringskoder for premiumprogramvaren deres. Og som det sies, det finnes ikke noe slikt som gratis lunsj!

Du kan komme over nettsteder eller enkeltpersoner på fora og sosiale medier som tilbyr lenker til gratis nedlastinger av premium VPN-programvare. For eksempel kan en ExpressVPN-knekt fil sies å fungere like bra som den fullverdige premium ExpressVPN programvare, uten at du trenger å betale abonnementsavgiften. Men denne typen tilbud og forsikringer er bare en svindel. Selv om du kanskje får den knekt VPN-en gratis, betaler du for den på andre måter, nemlig ved å ofre sikkerheten din.

Det er også skruppelløse nettleverandører som selger premium VPN-abonnementer til reduserte priser. Disse kan virke som attraktive tilbud, men de er faktisk bare stjålne VPN-kontoer fra premium-brukere med svake passord. Dette betyr at informasjonen din kan sees av folk som selger slike VPN-abonnementer. Så ikke la deg lure og kjøp alltid abonnementer direkte fra leverandøren.

Nå som du har en ide om hvordan knekt VPN-er fungerer, la oss vurdere om de er effektive eller ikke.


Fungerer en knekt VPN-er?

Cracked VPN shield icon with question mark

Ja, teknisk sett vil en knekt VPN fungere, men det er mange risikoer involvert. Det kan være skadelig for enheten din og personvernet ditt, som forklart i detalj nedenfor. Dessuten bør du huske at en knekt VPN er piratkopiert programvare som er ulovlig å bruke. Du kan få problemer med VPN-selskapet og loven hvis du oppdager at du bruker slik programvare.

Så selv om VPN-nettverket ditt kan fungere for å hjelpe deg med å surfe anonymt eller få tilgang til geobegrenset innhold, er det aldri verdt sikkerhetsrisikoen. Faktisk er det i mange tilfeller verre å bruke en knekt VPN enn å ikke bruke noen VPN i det hele tatt. La oss sjekke ut noen av de potensielle farene.


Er det trygt å bruke en knekt VPN?

Å bruke en knekt VPN kan være svært usikker. Disse piratkopierte knekt-filene kan forårsake alvorlig skade på enheten din og personvernet ditt på nettet. Selv om de ser ut til å fungere bra, kan det hende du utsetter deg selv og enheten din for risikoer som kan være svært vanskelige å håndtere. Her er noen av farene som er involvert:

1. Virus og løsepengevare

What-is-Ransomware-Icon

Når du laster ned en piratkopiert kopi av et VPN, er det vanligvis fra en tilfeldig ukjent nettside, en lenke noen har gitt deg, eller et anonymt speil eller server. Alle disse gjør deg utsatt for nedlasting av farlige virus og skadelig programvare i forkledning. Disse kan infisere enheten din og være vanskelig å bli kvitt. Selv den beste antivirusprogramvaren oppdager kanskje ikke alle typer virus og trusler.

I tillegg kan du ubevisst laste ned ransomware til systemet ditt. Ransomware vil låse alle filene dine og be om penger for å frigi dem. Er det virkelig verdt å risikere sikkerheten din og utsette deg selv for slike problemer av hensyn til en gratis VPN som kanskje fungerer eller ikke? Vi tror absolutt ikke det.

2. Adware

What harm does Adware cause icon

Anta at du er heldig og ikke laster ned noe irriterende virus eller løsepengeprogramvare. Du kan fortsatt støte på andre typer skadelig programvare. For eksempel kan adware være like mye til sjenanse, selv om det generelt sett er mindre farlig. Denne typen program oversvømmer datamaskinen eller mobilenheten din med annonser. Du vil se irriterende popup-vinduer overalt uten noen enkel måte å bli kvitt dem på. Dette kan bremse systemet og også føre deg til ondsinnede nettsteder hvis du ved et uhell klikker på annonsene.

3. Ingen oppdateringer

Desktop computer updating

VPN-er slipper stadig nye oppdateringer for programvaren deres for å beskytte mot nye feil, trusler og sårbarheter. En knekt programvare vil ikke ha denne fordelen, noe som kan føre til feil og kompromittere sikkerheten din . Selv om den piratkopierte programvaren mottar de siste oppdateringene, kan den slutte å fungere fordi det ikke er ekte programvare. Dette gjør det meningsløst å prøve å bruke en piratkopiert VPN.

4. Personvernrisiko

Privacy violations icon

Når du laster ned og bruker en knekt VPN, risikerer du personvernet ditt på nettet. Dette bekjemper formålet med å bruke programvaren i utgangspunktet. Selv om VPN-en fungerer, kan den koble til ukjente servere som er satt opp av hackere eller hvem som helst piratkopierte programvaren. Dette betyr at alle dine nettaktiviteter og data kan være tilgjengelige for tredjeparter.

Så, fullstendig fremmede kan se alt du gjør på nettet og kan også samle inn dine personlige data. Dette kan inkludere sensitiv informasjon som påloggingsinformasjon, kredittkortnumre og så videre. Dette er åpenbart et stort personvernproblem som ikke kan ignoreres. Det kan gjøre deg til et offer for svindel og andre typer trakassering.

5. Ingen tilgang til kundestøtte

Customer service icon

Når du ikke bruker ekte VPN-programvare, kan du ikke dra nytte av teknisk assistanse og garanterer at den tilbyr. De fleste av beste VPN selskapene har god kundestøtte som kan hjelpe deg med å håndtere eventuelle problemer kan møte når du bruker programvaren. Dette er uvurderlig når du ikke er fornøyd med tjenesten eller noe går galt. Men når du bruker pirat VPN-er, er du på egenhånd for å løse problemer og kan ende opp med å sette sikkerheten din i fare, og gjøre mer skade enn nytte for enheten din.


Hvordan unngå en knekt VPN-er

Med tanke på alle ulempene med knekt VPN-er forklart ovenfor, anbefaler vi på det sterkeste at du unngår dem. Det er bedre å ikke bruke noen VPN i det hele tatt enn å risikere sikkerheten og personvernet på nettet med en knekt en.

Du lurer kanskje på hvordan du kan sørge for at du ikke ved et uhell bruker en knekt VPN. Heldigvis er det ganske enkelt å sørge for at dette ikke skjer. Her er noen tips for å unngå å falle for en knekt VPN-nedlasting.

Abonner via det offisielle nettstedet

Sørg for at du alltid abonnerer via den offisielle nettsiden til en VPN-leverandør. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne ut om du er på rett side eller ikke:

  • Et offisielt nettsted for VPN-leverandører vil nesten alltid ha en URL som bærer merke- eller firmanavnet deres. Det vil også ofte starte med https://. «S» indikerer at det er et sikkert nettsted. Det finnes imidlertid uredelige nettsteder der ute som også bruker HTTPS, så sørg også for å ta hensyn til andre aspekter.
  • Et ekte VPN-nettsted bør se rent og velorganisert ut. Den skal ikke ha noen irrelevante popup-vinduer eller merkelige annonser. «Om oss» siden kan fortelle deg mer om eieren av nettstedet og VPN-en hvis du er i tvil.
  • Hvis du bruker koblinger fra pålitelige anmeldelsesplattformer, som VPNOverview, vil du umiddelbart sende deg til riktig side på riktig nettsted. Hvis du er i tvil, kan du alltid bruke knappene på nettsiden vår.

Få abonnementer i stedet for engangsbetalinger

Vær forsiktig når VPN-er ser ut til å tilby en engangsbetaling i stedet for et abonnementsbasert system. De fleste pålitelige VPN-er har månedlige avgifter. Hvis du kommer over en leverandør som vil gi deg en konto for livet, bør du være mistenksom, spesielt hvis du leser andre steder, som på deres offisielle nettside, at denne samme leverandøren bruker et annet system.

Undersøk avtaler og priser

Tro aldri på en avtale som høres for godt ut til å være sant, spesielt når du leser om dem på fora. Gjør din research om prisen på gode VPN-er og ta en informert beslutning før du kjøper eller laster ned programvare.


Alternativer: Billige og gratis VPN-er

Free VPN icon

I stedet for en knekt VPN, er et godt alternativ å prøve gratis VPN-er som sikrer nettaktiviteten din med noen få begrensninger som hastighet eller databegrensninger. Vi anbefaler å sjekke ut gratisversjonen av ProtonVPN.

ProtonVPN Free har ingen grenser for hastighet eller data og fungerer ganske bra på tvers av Windows, Mac, iOS, Android og Linux. Selv om denne gratis VPN-en til tider kan være treg og har et svært begrenset antall tilgjengelige servere, vil den hjelpe deg hold deg trygg og anonym på nettet.

Avtale
Fra
NOK

Hvis du er på markedet for en rimelig premium VPN som vil tilby flere funksjoner og høyere sikkerhet enn en gratis. Vi foreslår at du prøver CyberGhost. Prisen starter så billig som et par dollar per måned, noe som definitivt er verdt å spare av hensyn til din nettsikkerhet. På toppen av det kan CyberGhost hjelpe deg med å oppheve blokkeringen av alle typer innhold på internett, inkludert amerikansk Netflix.

Surfshark
Avtale Surf sikkert og anonymt for bare €2,30 per måned
Fra
NOK 2,30
9,0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

I tillegg kan du få en gratis prøveversjon av CyberGhost eller andre VPN-tjenester som vil hjelpe deg opplev fordelene før du betaler for et abonnement, slik at du vet at du får en god avtale.

Knekt VPN-er: Vanlige spørsmål

Har du andre spørsmål om bruk av knekt VPN eller risiko? Sjekk ut våre vanlige spørsmål eller gi oss beskjed i kommentarene nedenfor, så hjelper vi deg gjerne.

Hva er en knekt VPN?

En knekt VPN er en piratkopiert eller stjålet versjon av VPN-programvare som ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost og så videre. Du kan vanligvis laste ned slike cracks fra skruppelløse leverandører og nettsteder på nettet. Du bør aldri stole på slik programvare fordi den kan utgjøre flere sikkerhetsrisikoer. Disse inkluderer:

  • malware, adware og virus
  • lekkasje av sensitiv informasjon som påloggingsinformasjon eller kredittkortdetaljer
  • ingen tilgang til kundeservice eller oppdateringer
Fungerer knekte VPN-er?

En knekt VPN kan fungere for å hjelpe deg med å få tilgang til geoblokkert innhold eller gi deg en illusjon av personvern og sikkerhet på nettet. Men det er faktisk svært risikabelt siden tredjeparter kan være i stand til å se alt du gjør på nettet.

Er det trygt å bruke knekt VPN?

Nei, det er definitivt ikke trygt. Du kan ende opp med å infisere enheten din med virus, adware eller løsepengeprogramvare. Dessuten kan du gi bort din personlige informasjon til hackere uten engang å være klar over det. Det er derfor tilrådelig å aldri bruke en knekt VPN.

Hva er alternativet til å bruke en knekt VPN?

Det beste alternativet er å spare noen få dollar hver måned for et premium VPN-abonnement. De fleste av de store leverandørene som ExpressVPN eller NordVPN tilbyr pengene-tilbake-garantier som du kan bruke som en gratis prøveversjon.

Hvis du virkelig ikke vil bruke penger, er det noen gode gratis VPN-er du bør sjekke ut. Vær imidlertid oppmerksom på at disse ofte har sine egne ulemper, for eksempel et begrenset antall servere eller lave hastigheter.

Legg igjen en kommentar